Korda György elárulta, milyen problémával küzd minden koncert előtt

Megvolt Korda György és Balázs Klári nagykoncertet adott az Arénában, mindkét nagy kereskedelmi csatorna készített róla riportot.

2024. május 14., 08:33

Szerző:

A 85 éves Korda György és felesége, Balázs Klári megtartották régóta beharangozott nagykoncertjüket Budapesten az Arénában. Nézze meg az eseményről készült beszámolókat!

Korda György és Balázs Klári a nagykoncert előtt

Az RTL-től a Fókusz stábja volt kint, és többek között azt kérdezték meg a legendás táncdalénekestől, hogy gondolta volna-e annak idején Dob utcai kisgyerekként, hogy ennyi évtizeddel később stadionokat fog megtölteni. Így válaszol erre Korda György:

„Azt se tudtam, hogy énekes leszek. Azt se tudtam, hogy 85 és fél éves leszek. És azt se tudtam, hogy 66 évig énekelek vagy még tovább, ha a Jóisten úgy akarja. Persze, hogy ne tudtam semmit. Én úgy érzem, hogy egy kivételezettje vagyok a Jóistennek, aki ilyen életet adott nekem.”

Azt gondolhatnánk, hogy egy ekkora fellépői rutinnal rendelkező házaspár már nem izgul a koncert előtt, de nem ez a helyzet. Balázs Klári a következőt mondja az interjúban:

„A kérdést nem is értem! Már alig kapok levegőt, úgy izgulok.”

Ehhez Korda György a következőket teszi hozzá, megerősítve, hogy őbenne is van rengeteg drukk a koncert előtt:

„Nálam zabszemprobléma van, hogyne lenne! Aki teljesen biztos magában... annak jó.”

Itt találja az egyik tudósítást Kordáék első önálló Arénakoncertjéről.

Másrészt ott volt a koncerten a Tények Plusz stábja is a TV2-től, ők a fellépés után interjúvolták meg a táncdalénekes házaspárt. Korda György azt mondta, hogy ez a koncert egyszerűen brutál volt:

„Az, hogy brutál, az nem kifejezés. Csodás volt, megható, szép, nem tudom elmondani. Most kezd leülepedni csak.”

Első, 1959-es slágerének, a Szeretni kellnek a felvételeire visszaemlékezve Korda György a következőket mondta:

„Eszembe jutott, hogy Bágya András a rádió akkori zenei vezetője volt a felvételvezető, és ő azt mondta nekem, hogy »Korda, próbáljon meg férfihangon énekelni!« Tudniillik nagyon fiatal voltam, és... [kisfiús, lágy hangon énekel, majd nevet.] Nem tudtam az egészről semmit.”

A koncert vendégművészei között volt Horváth Charlie és Dobrády Ákos, aki tavaly a Sztárboxban tűnt fel.

„Lehet, hogy furcsán hangzik a számból 66 év után, de úgy érzem, hogy ez a koncert egy nagyon-nagy szintet lép fölfelé mindenféle szempontból”

– mondja Korda György az alább megtekinthető, negyedórás interjúban, ami szintén kiemeli, hogy gyermekektől kezdve a tizenéveseken, fiatalokon és felnőtteken keresztül a nyugdíjasokig valamennyi korosztály képviseltette magát a koncert közösségében. Ha van kedve, nézze meg ezt a tudósítást is, kattintson a play gombra!

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)