Korda György és Balázs Klári szobrot kap, és most újabb megtiszteltetés érte őket

Korda György és Balázs Klári egy interjúval ünnepelték a hírt.

2024. május 9., 09:51

Szerző:

A Reptér című dal tiszteletére Korda György és Balázs Klári szobrot kap a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptéren, és most van egy újabb nagy hír: a Magyar Posta bélyeget ad ki a tiszteletükre.

Korda György és Balázs Klári bélyegen

A Magyar Posta tartott is egy ünnepséget a Korda-bélyeg megjelenésének tiszteletére, és itt adott interjút a 85 éves táncdalénekes a Blikk című lapnak. Ebben elhangzik, hogy annak idején rendszeresen járt a postás Korda Györgyhöz, de aztán idővel megcsappant a forgalom...

„A pályám elején sok szerelmes levelet kaptam, de az az érdekes, hogy miután megismerkedtem Klárikával, egyre kevesebb üzenet érkezett. Bizonyára belátták a hölgyek, hogy Klárika mellett nem igazán tud senki labdába rúgni”

– mondja Korda György.

És hogyan látta mindennek a másik oldalát Balázs Klári? Az énekesnő így válaszolt:

„Rajongtak a nők Gyuriért, és eleinte nagyon utáltak azért, hogy a felesége vagyok. Sokan megkérdőjelezték a kapcsolatunkat, és kaptam olyan vádakat, hogy pusztán érdekből vagyok vele. Aztán persze, idővel elfogadtak. Természetesen magam is kaptam szerelmes leveleket, de én ezt mindig a helyén tudtam kezelni, mert az ember különválasztja a szakmát a magánélettől.”

Egyébként Kordáék nem az elsők: tavaly Csepregi Éváról adott ki bélyeget a Magyar Posta. 2023-ban 5000 db olyan bélyeg került forgalomba, amin Csepregi Éva arca látható. Ilyen megtiszteltetésben Magyarországon popénekesnek még sosem volt része.

Az apropó kettős volt: Csepregi Éva 70. születésnapja, de az is, hogy a Neoton Família a fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte. Az énekesnőnek a Magyar Posta bekeretezve átadott egy szettet az új bélyegekből, és a kis ceremónián részt vett a fia, Heatlie Dávid is, valamint a Neoton Família másik legendás alakja, Végvári Ádám.

Jön a Nagykoncert

Korda György és Balázs Klári egyébként nemrég tértek haza Spanyolországból. Az utazásról a TV2-nek meséltek, és az interjút a Tények Plusz című műsor adta le. Egy sós tavairól ismert üdülőhelyen pihentek, ahol a sós levegő rendkívül jót tesz a tüdőnek és a toroknak: az házaspár így készült fel közelgő koncertjükre: a hangverseny most hétvégén, május 11-én lesz.

„Néha itt Magyarországon reggel felkeltem, és egy kicsit rekedtes volt a hangom. Itt felkeltem, és abban a pillanatban már kukorékoltam”

– áradozik Korda György a spanyolországi levegő jótékony hatásáról. A spanyolországi nyaralás egy nagy mérföldkövet is tartalmazott: a házaspár elkészítette élete első szelfijét! Alább tudja megnézni az erről készült riportot, amiben szóba kerül a repülőtéri szobor is.

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)