Gábor Zsazsa özvegye kiakadt a szobron, méregdrágán újat csináltat a legendás színésznőről: Sokkot kaptam

Frédéric von Anhalt herceg 8 éve elhunyt felesége, Gábor Zsazsa emlékét próbálja védelmezni.

2024. február 1., 08:38

Szerző:

Gábor Zsazsa 2016-ban, 99 évesen hunyt el, és az özvegye, Frédéric von Anhalt herceg úgy döntött, egy szoborral szeretne örök emléket állítani a legendás színésznő-botrányhősnek, akit sokan a modern celebek előfutárának tartanak. A szobor most elkészült, a herceg azonban sokkot kapott, amikor meglátta. Az első sajtótájékoztatón nem akarta bevallani, mennyire méltatlannak találja az alkotást, de aztán mégiscsak előállt a farbával. Ebből aztán jó nagy botrány lett, ezt foglalja össze az RTL Fókusz című műsorának alábbi riportját.

A szobor az alábbi riport szerint eddig hatmillió forintjába került Frédéric von Anhalt hercegnek, és még hatmilliót kéne fizetnie, de erre már nem hajlandó, így aztán február hatodikán, Gábor Zsazsa születésének 107. évfordulóján biztosan nem fogják köztérre kihelyezni. A Blikknek nyilatkozva az özvegy a következőt mondott a költségekről:

„azt a tájékoztatást kaptam, hogy hárommillió forintot kell a művésznek kifizetni, majd újabb hármat a bronzöntőnek, három és fél millió volt a talapzat és közel 18 millió forintra tehetőek az egyéb költségeim, az emiatti magyarországi utazások, a szálloda és minden egyéb. Ez összesen 27 és fél millió.”

Mindenesetre Frédéric von Anhaltnak ennyire nem tetszik az alkotás:

„ez nem Zsazsa, ez egy szörny!”

Az alábbi riportban lehet megnézni az alkotást, amiben a herceg egy nagy tévedésnek nevezi a szobrot, amiről azt mondja, hogy se az arcvonásai nem stimmelnek, se a ruhái, de még a gyűrű is hiányzik az ujjáról.

A legfrissebb fejlemény az ügyben egy újabb interjú a Blikk honlapján, ami szerint Frédéric von Anhalt úgy döntött, hogy új szobrot fog megrendelni és felállíttatni a felesége emlékére:

„meg fogok rendelni egy új szobrot. Akkor is, ha százezer dollárt kell kifizetnem érte! Mindig is olyan szobrot szerettem volna, amelyen Zsazsa ül, ezt mindenkinek jeleztem is korábban, és addig megyek, amíg az új szobor olyan nem lesz, amely valóban visszaadja a feleségem szépségét és egyéniségét.”

Hát reméljük, hogy százezer dollárba nem fog kerülni, mert az több, mint 35 millió forint lenne, mindenesetre amíg a drága emlékmű elkészül, addig is ott vannak az ingyenes videók a YouTube-on, hogy Gábor Zsazsára emlékezhessünk. Ott van például 1994-es interjúja a Friderikusz Show-ból.

De érdemes belenézni a Warner összeállításába is, ami Gábor Zsazsa filmjeinek legjobb, legemlékezetesebb jeleneteit tartalmazza.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)