Friderikusz Sándor szívszorító, archív videót posztolt Lang Györgyiről

A múlt héten elhunyt Lang Györgyire emlékezik Friderikusz Sándor egy történelmi jelentőségű videóval.

2023. május 24., 10:21

Szerző:

Szombaton 66 éves korában elhunyt Lang Györgyi színész-énekesnő. A Pa-dö-dő együttes tagjára sokan sokféleképpen emlékeztek az azóta eltelt napokban, de most Friderikusz Sándor egy igazán szívszorító videót publikált népszerű YouTube-csatornájára.

A Váratlan vendég című műsor egy 1996-os, azaz 27 évvel ezelőtti adásáról van szó, amelynek két főszereplője Falusi Mariann és természetesen Lang Györgyi voltak. A YouTube-on Friderikusz Sándor csatornája a következő információkat fűzi hozzá a több, mint egy órás videóhoz:

„a kilencvenes években a Friderikusz Show nagysikerű speciális sorozata volt a Váratlan vendég, melynek abban állt a lényege, hogy egy mindenki által ismert, népszerű emberhez vagy pároshoz (színészhez, énekeshez, sportolóhoz, stb.) teljesen váratlanul érkeztek a stúdióba életük meghatározó szereplői, azonban a várható vendégek névsorába előzetesen a fővendéget vagy fővendégeket természetesen nem avatták be a szerkesztők. Ezek közül a műsorok közül is az egyik legjobb hangulatú adás a Pa-dö-dő együttes két tagjával, Lang Györgyivel és Falusi Mariann-nal készült, amelyben a két énekesnőt – a többi között – meglepték gyerekkori szerelmeikkel, az egykori lépcsőházi dajkával, énektanáraikkal, egyikőjük főiskolai osztályvezető tanárával és osztálytársaival. Annak idején ez a műsor is olyan jól sikerült, hogy 5 és fél millióan nézték végig, erre való tekintettel ezúttal sem szemezgettünk a Váratlan vendég műsorszámaiból, hanem több mint egy órában közzé tesszük szinte a teljes adást, ezzel emlékezve a 66 éves korában pár napja, 2023. május 20.-án meghalt Lang Györgyire.”

A videóban Lang Györgyihez közel álló személyek tűnnek fel, köztük gyermekkori szerelme, illetve többek között a 2011-ben elhunyt Mary Zsuzsi.

Lang Györgyi a felvétel készültekor 39 éves volt. Ekkor már több, mint egy évtized eltelt azóta, hogy diagnosztizálták nála a sclerosis multiplexet, amely miatt élete utolsó éveiben kerekesszéket kellett használnia.

(Kiemelt kép: YouTube/Friderikusz Podcast)