Falusi Mariann elmondta, milyen kötelék van köztük Lang Györgyivel és Kulka Jánossal

Falusi Mariann, Lang Györgyi és Kulka János hosszú évtizedek óta ott vannak egymásnak jóban-rosszban. 

2022. március 24., 08:40

Szerző:

Mint megírtuk, nehéz időszakot tudhat maga mögött Lang Györgyi, akinek nem csak súlyos szklerózis multiplex betegségével kell megküzdenie, de sztrókot is kapott. Az énekesnő állapota egyre csak javul és nemrégiben a színpadra is visszatért. Erről beszélt most az énekesnő zenésztársa és legjobb barátja, Falusi Mariann. Lang Györgyit nem csak barátnője, de egykori szerelme Kulka János is segíti a felépülésben. A két művész a legnagyobb bajban is támogatja egymást. A színész 2016-ban szintén átesett egy sztrókon. Hetente többször találkoznak, amikor is együtt gyakorolják a beszédet. 

„Minden másnap jön, tanítjuk egymást beszélni”

– mondta januárban a Klubrádió Ötös című műsorában Lang Györgyi Falusi Mariannak. Mint kiderült a beszélgetésből, Lang és Kulka nem csak ugyanazon mennek keresztül, de ugyanott is kezelték őket, az Amerikai úti idegsebészeten, sőt még ugyanabban a szobában is feküdtek lábadozásuk alatt.

Falusi Mariann hősként tekint Lang Györgyire, valamint a jövőbe is pozitívan tekint, bízik barátnője felépülésében. Falusi Mariann nemrégiben koncertet adott a Kongresszusi Központban, ahol mindenki legnagyobb örömére Lang Györgyi is feltűnt, a közönség először láthatta színpadon agyérgörcse óta. 

„Nem egy átfogó életműkoncert, összegzés volt a cél, hisz remélhetőleg még hosszú út áll előttem. Csupán szerettem volna az életem fontos állomásait feleleveníteni, és olyan barátokkal, zenésztársakkal a színpadra állni, akik sokat jelentenek számomra. Györgyinek ez volt a nagy visszatérése, úgyhogy izgatottan készült az estre, és a gyógyulásában is sokat segített”

- mesélte a Best Magazinnak Falusi Mariann, amit a Blikk szúrt ki. 

Az énekesnő azt is elárulta, hogy Lang Györgyinek ugyan a beszéddel akadnak problémái, például az R-betűt nem tudja kimondani, ezt leszámítva szellemileg teljesen jól van. Az énekesnő őszintén hisz benne, hogy zenésztársa fel fog épülni és a közönség még biztosan láthatja őt is Pa-Dö-Dő koncerten.

„Egyébként azon kívül, hogy a beszéddel akadnak problémái, - például Mari helyett "Mai-nak" hív, mert nem tudja kimondani az "r" betűt - szellemileg abszolút toppon van, és mentálisan is ő a legerősebb ember, akit ismerek. Fantasztikusan derűs, tele van élettel, hálával, örömmel. Nem véletlen, hogy három héttel a sztrókja után már mikrofon mögé ült, és együtt vezettük a közös rádióműsorunkat. A hallgatók is imádják, ahogy beszél, mámorítóan édes.”

Falusi Mariann Lang Györgyi és Kulka János kapcsolatáról is beszélt. Elmondta, hogy öt évig élettársakként éltek együtt, ám végül a szerelem barátsággá alakult, azóta pedig sorstársak is:

„Főiskolás korukban egy párt alkottak, öt évig voltak élettársak, és azóta is jó kapcsolatot ápolnak. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család. Ott segítünk egymásnak, ahol és amiben csak tudunk!”

Ezeket se hagyja ki!

Ábel Anita Kulka Jánosról: Nem tudtam abbahagyni a sírást

Lang Györgyi várandós volt Kulkától

(Kiemelt kép: dfp.hu)