Kulka János tanítja sztrókja után beszélni Lang Györgyit

Lang Györgyi és Kulka János évtizedek óta támogatják egymást, a legnagyobb bajban is.

2022. január 22., 14:21

Szerző:

Kulka János és Lang Györgyi gyerekkoruk óta ismerik egymást, együtt jártak a színművészetire, egy párt alkottak, a szerelemből barátság lett, ami azóta is tart kettőjük között. Mindig is szoros viszonyt ápoltak egymással, ami betegségük óta ha lehet, még intenzívebb lett. 

Lang Györgyi tavaly novemberben akpott agyérgörcsöt, azóta Kulka János a legfőbb támasza, aki 2016-ban esett át ugyanezen. Hetente többször találkoznak, amikor is együtt gyakorolják a beszédet. 

„Minden másnap jön, tanítjuk egymást beszélni”

– mondta a Klubrádió Ötös című műsorában Lang Györgyi Falusi Mariannak. Mint kiderült a beszélgetésből, Lang és Kulka nem csak ugyanazon mennek keresztül, de ugyanott is kezelték őket, az Amerikai úti idegsebészeten, sőt még ugyanabban a szobában is feküdtek lábadozásuk alatt.

Az énekesnő viszonylag nehezen, de érthetően beszél, azonban elmondása szerint továbbra is 24 órás segítségre szorul sztrókja óta. 

„Nehéz most, mert a jobb kezem rossz, béna, és nem tudok egyedül odébb menni”

– mondta a 64 éves énekesnő, aki szklerózis multiplex betegsége miatt már évekkel ezelőtt kerekesszékbe kényszerült, az agyérgörcs azonban rontott állapotán. Jelenleg nem tudja ellátni magát, ezért minden nap jár hozzá egy ápoló, egy gyógytornász és egy logopédus. A maradék időt a barátai osztották be maguk között, hogy mindig legyen valaki mellette.

(Kiemelt kép: dfp.hu)