Horváth Charlie ezért van kiakadva a fiatalabb generációra: A szüleitek nem tanítottak meg?!

Horváth Charlie énekesre Fehérvári Freddie énekes ugyan jó benyomást tett, de a fiatalabb generáció többi tagjáról megvan a véleménye.

2024. február 9., 14:21

Szerző:

Horváth Charlie a Nézz az ég felé! című sláger miatt szerepelt többször is a tévében-hírekben az utóbbi hetekben. Ez a klasszikus eredetije...

...amit most Fehérvári Gábor Alfréd, vagyis ismertebb nevén Freddie dolgozott fel a Csináljuk a fesztivált című showműsorban, a széria végén meg is nyerve ezzel az egész évadot.

Úgy tűnik, Charlie nagyon meg van elégedve, hogy a dalát pont Freddie dolgozta fel. A 74 éves rocklegenda ugyanis neveletlennek találja a fiatalabb generációt, de Freddie-t pont nem, aki mondjuk annyira már nem is fiatal: 33 éves és két gyermek édesapja. Mindenesetre Charlie a következőket nyilatkozta róla:

„ő egy jó énekes és szerény ember. Néhányszor már találkoztunk, és mindig nagyon udvarias volt. Sajnos a mostani fiatal zenészektől nem mindig kapok tiszteletet. Nem köszönnek, szinte észre sem vesznek. Legszívesebben azt mondanám nekik, hogy a szüleitek nem tanítottak meg előre köszönni egy idősebb embernek?”

Mindezt Charlie a Meglepetés magazinnak mondta el, és a lap közöl egy jó hosszú interjút magával Freddie-vel is. A címlapsztoriból rögtön kiderül, hogy a sármos énekest kik nevelték, hogy ilyen szerény és udvarias lett. Freddie a következőket meséli a gyerekkoráról:

„nagyon szoros kapcsolatban álltam a nagyszüleimmel. Sajnos már egyikük sem él. A mamát három évvel ezelőtt, 86 évesen veszítettük el, épp a kislányom, Léna születése előtt egy hónappal. Amikor elénekeltem ezt a lírai szerzeményt a fináléban, a nagymamám is eszembe jutott. Bevallom, a mai napig nagyon hiányzik. Az öcsémmel a hétvégéket és az iskolai szüneteket mindig nála töltöttük. A mi kapcsolatunk jócskán túlmutatott az átlagos nagyszülő-unoka viszonyon. Szeretettel nevelt és tanított minket, olykor ezerszer elismételt tanulságos történetekkel.”

Freddie még emlékfalat is állított a nagyszüleinek, derül ki az interjúból. Még egy részlet a beszélgetésből, kedvcsinálónak – itt Freddie arról beszél, hogy hogyan telnek a hétköznapjai, és hozzáteszi, a családi vállalkozásban is rengeteget dolgozik:

„jó lenne, ha egy nap nem csak 24 órából állna! Nem panaszként mondom, de estére szinte mindig lemerülök. Igyekszem a lefekvés előtti fürdetésnél és a mesénél otthon lenni, de napközben a kávézónkban is dolgozom, én is kiszolgálom a vendégeket. Annak idején szállodaipari főiskolára jártam, hiszek a minőségi vendéglátásban. Muszáj több lábon állni, ezért is kezdtünk bele a családi vállalkozásba. De Dórival elhatároztuk, hogy most már kettőnkre is kell közös időt szakítanunk. Jó lenne, most már elmenni egy kicsit kikapcsolódni! Vágyunk arra, hogy kettesben elszökjünk valahová.”

(Kiemelt kép: YouTube/Magneoton)