Ez már a XXI. század: Korda György és Balázs Klári először csináltak ilyet

Korda György és Balázs Klári nyaralni voltak, elsősorban egészségügyi céllal, de nem csak erről beszélnek friss interjújukban, hanem arról is, hogy hamarosan szobrot állítanak nekik.

2024. április 16., 09:49

Szerző:

Korda György és Balázs Klári nemrég tértek haza Spanyolországból. Az utazásról a TV2-nek meséltek, és az interjút a Tények Plusz című műsor adta le hétfő este. Egy sós tavairól ismert üdülőhelyen pihentek, ahol a sós levegő rendkívül jót tesz a tüdőnek és a toroknak: az házaspár így készült fel közelgő koncertjükre.

„Néha itt Magyarországon reggel felkeltem, és egy kicsit rekedtes volt a hangom. Itt felkeltem, és abban a pillanatban már kukorékoltam”

– áradozik Korda György a spanyolországi levegő jótékony hatásáról.

Sőt, hozzáteszi, hogy spanyolországi nyaralásuk egy nagy mérföldkövet is tartalmazott: a házaspár elkészítette élete első szelfijét! Korda György hozzáfűzte, hogy felesége, Balázs Klári nélkül már nem lépne soha színpadra. Így fogalmaz:

„nekem egy biztonságérzetet ad, hogyha a Klárika ott van mellettem.”

Kordáékról egyébként szobrot állítanak majd Ferihegyen, megemlékezve a Reptér című sláger sikeréről. A Liszt Ferenc repülőtér egyik termináljában áll majd a házaspár szobra. Balázs Klári így beszél az előkészületekről:

„már nem kell sokat várni. Ott leszel mellettem, Gyuri.”

Május 11-én lesz majd egyébként a házaspár nagykoncertje, amint arra az alább megtekinthető interjú emlékeztet.

Ez pedig a szobrot ihlető sláger, a Reptér videóklipje. A dal hatalmas sikerét jelzi, hogy a Budapest Airport által újraforgatott klipet az elmúlt két évben 16 milliószor tekintették meg a YouTube felhasználói.

Idén töltötte be a 85. életévét

A házaspár az idei első interjúját egyébként az RTL-nek adta. A népszerű táncdalénekes 1939. január 3-án született Klein György néven a budapesti Dob utcában, és a Fókusz riportja éppen ebben a házban készült.

„Nem tudom, hogyan köszönjem meg, hogy a Jóisten ilyen sorsot adott nekem, és az emberek ilyen életet adtak nekem. Amíg én élek, addig csak egy dolgom van: visszaadni mindent, ahogy tudom”

– mondta Korda György a 85. születésnapján az életére visszatekintve annak ellenére, hogy gyermekkorának első évei a második világháború és a zsidóüldözések korszakában teltek. Mint mondja, őt is kis híján elvitték teherautóval a nácik. Két pillanatra emlékszik vissza különösen élesen:

„jöttek a németek, és mondták, hogy elviszik itt a gyerekeket nyaralni. Anyukám adott nekem egy zsírosbödönt tele zsírral, a jegygyűrűjét beletette a zsírosbödönbe, és azt mondta, »fiam, ha kenyérre kell, add oda ezt a gyűrűt!« Ez megmaradt bennem. És az a pillanat is, amikor azt mondták, hogy »genugt!« – betelt a teherautó.”

Itt lehet megtekinteni a megrázó és megható videót, ami a népszerű táncdalénekes születésnapján készült.

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)