Korda György és Balázs Klári nagy megtiszteltetésben részesült: ezzel a címmel tüntették ki őket

Korda György és Balázs Klári részére kitüntető címet adományoztak.

2023. június 27., 07:23

Szerző:

Korda György és Balázs Klári a II. kerület polgármesterének Facebookján tűntek fel, méghozzá abban a közleményben, amely arról szól, hogy kik kapták meg idén a kerület díszpolgári címét. Őrsi Gergely, aki ellenzéki jelöltként lett polgármester, a következőket írja:

„2023-ban a II. kerület díszpolgárai Balázs Klári és Korda György, a II. kerület posztumusz díszpolgára dr. Csapó Gábor.”

A közlemény ezen kívül a következőképpen méltatja a táncdalénekes házaspárt:

„Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a polgárok javaslata alapján A II. KERÜLET DÍSZPOLGÁRA kitüntető címet adományozta a BALÁZS KLÁRI-KORDA GYÖRGY Fonogram életműdíjas, eMeRTon és Szenes Iván-díjas előadóművész házaspárnak. Elismerésül a generációkon átívelő rajongótáborral rendelkező zenészduónak, akiknek több évtizedes dalszerzői és énekesi tevékenysége meghatározó része lett a hazai könnyűzenei életnek. Balázs Klári a Periszkóp, majd a Skála együttessel énekelt, Korda György táncdalfesztiválok, zenei műsorok népszerű szereplője volt. Egymásra találásuk óta közös színpadi jelenlétük több, mint négy évtizede tart. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését és megújulását hozta el. Mindketten magas szinten pókereznek: mind a játék tanításával, mind a feledhetetlen tévés közvetítésekkel sokaknak szereztek jókedvet, örömteli pillanatokat. Büszkeséggel az öt évtizede a kerületünkben élő örökifjú Gyuri bácsinak és mindenben társának, Klárikának – segítőkész, lokálpatrióta szomszédainknak, akikre mindig számíthattunk közösségépítő és ünnepi rendezvényeinken. Akár kerület napi fellépéssel, akár a Fény utcai piacos jótékonysági koncerttel, akár a Szent Ferenc kórház nővérszállásának bebútorozásával. Szívből kívánjuk, hogy »Csinálják még a fesztivált«, és szerezzenek örömet, vidámságot itt és világszerte az embereknek!”

Alább található a teljes bejelentés, fotókkal.

(Kiemelt kép: Őrsi Gergely Facebookja)