Korda György és Balázs Klári ezért nem léphetnek már fel a Szigeten

Évtizedekig állandó esemény volt a Sziget fesztiválon Korda György és Balázs Klári koncertje, de ennek mostantól vége.

2023. augusztus 8., 11:43

Szerző:

Holnapután kezdődik az idei Sziget fesztivál, de ezúttal nincs a fellépők között Korda György és Balázs Klári. Ez már csak azért is meglepő, mert az énekesházaspár évtizedekig rendszeres visszatérő vendég volt a rendezvényen, emlékezetes, hogy a lelkes rajongók kezdettől fogva „Nagy!szín!pad! Nagy!szín!pad!” skandálással ünnepelték Kordáékat.

Nyáreleji nagykoncertjük sikere mutatja, hogy a táncdalénekesek népszerűsége továbbra is töretlen, ezért jutott eszébe a Blikk című lapnak, hogy utánajárjanak, miért kerültek ki Kordáék a Sziget fellépői közül.

A választ a fesztivál szervezőirodája a következőképpen adta meg:

„bár Korda György örök érvényű klasszikus, azt is tudomásul kell vennünk, hogy az új Balázs–Korda-produkció már kinőtte a színpad adta technikai lehetőségeket.”

Ebből akár úgy is tűnhet, mintha a jövőben sem lenne a Sziget érdekelt Kordáék visszahívásában, de a 84 éves előadó ettől még nem tett le arról, hogy fog ő még a Hajógyárin énekelni. A Blikk ugyanis az érintett énekeseket szintén meginterjúvolta a témáról, és Korda György többek között a következőket mondta arról, hogy idén nem hívták meg őket a Szigetre:

„tényleg nem baj ez, ahogy látjuk a fellépőket, most más irányba indultak a szervezők, de szívesen visszatérünk máskor.”

Nem sokszor fordult elő az utóbbi 20 évben, hogy ne lett volna Korda-koncert a Szigeten, de ez most már biztosan egy ilyen év lesz. Persze ettől még el lehet a házaspárt csípni más fesztiválokon: ott voltak az EFOTT-on és a Campuson, és fellépnek majd a Plázson is. Sőt, emlékezetes, hogy Kordáék tavaly még a Ferihegyi reptér kellős közepén is koncerteztek, igaz, azt egy TV2-es reality kedvéért.

(Kiemelt kép: TV2/Sztárok a reptéren)