Szabó Zsófi megható vallomása az édesapjáról: „Olyan, mintha kiszakadni próbálna a szívem, úgy fáj a hiányod”

Szabó Zsófi szívszorító posztot tett közzé.

2024. április 4., 20:08

Szerző:

10 évvel ezelőtt hunyt el a legendás színművész, Szabó Gyula. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművész lánya, Szabó Zsófi az Instagramon emlékezett meg imádott édesapjáról, akit rajongásig szeretett. A népszerű műsorvezető megható sorokat írt.

„Ma 10 éve, hogy itthagytál. Minden évben, de ezen a napon különösen, olyan, mintha kiszakadni próbálna a szívem, úgy fáj a hiányod. Csodálatos ember voltál és csodálatos emlékeket hagytál magad mögött, boldoggá téve ezzel még sok sok generációt. Négy gyermeked, öt unokád és öt dédunokád nevében elmondhatom, hogy rettenetesen hiányzol nekünk. Azt az űrt, amit magad mögött hagytál, szavakkal nem lehet leírni. Bár senkire nem tartozik, most mégis szeretném magamból kiírni: ahogy kicsi lányként, úgy a mai napig érnek bántások, amiért a Te lányod vagyok. Sokak szerint nem érdemeltem meg az utat, amit sok munkával kitapostam magamnak, és vannak, akik szerint nem lennél rám büszke. Eleget szenvedtem már emiatt, de én belül tudom, hogy ez nem így van”

– kezdte a posztjában Szabó Zsófi, majd így folytatta:

„Drága Édes Apukám, szeretném, ha tudnád: a gyermekednek lenni, így felnőni, ahogy Te neveltél engem, életem legnagyobb ajándéka! Minden más, ami ennek a hozadéka, eltörpül a tény mellett: a lányod lehetek. Mindenre megtanítottál, csodálatos apa volt, és a szívemben őrzök minden emléket, amit kaptam tőled és általad, amit veled együtt éltem át! Viszem, visszük tovább a testvéreimmel az útravalót, amikkel itthagytál minket.”

Szabó Zsófi az édesapja kedvenc idézetét is megosztotta az évforduló alkalmából: 

„Ezzel emlékezem rád ma: Törekedj életedben az igazmondásra! Azt csináld, ami boldoggá tesz! Úgy viselkedj, hogy nekem is tetsszen! Induljon jól a nap, reggel soha ne veszekedj, és mosolyogj! Végül pedig a kedvenc zsoltárodból a kedvenc idézetedet itthagyom: »Uram, engedd, hogy társaid legyünk az alkotásban, megértsük és megszépítsük a te kezed munkáját, hogy ez a mi földünk biztonságos otthona lehessen gazdagságnak, szépségnek, boldogságnak és békességnek. Ámen«” 
A teljes posztot ide kattintva tekintheti meg. 
 
(Kiemelt kép: Frizbi TV)