2022 a drogbotrányok éve volt Magyarországon

Talán még sosem volt annyi drogbotrány a magyar sztárvilágban, mint 2022-ben. 

2022. december 28., 10:00

Szerző:

2022 mozgalmas év volt. Talán azt gondolhattuk, hogy a pandémia elcsendesedésével nyugodtabb évünk lesz, de már februárban kitört az orosz-ukrán háború. A politikai és közéleti események mellett a sztárvilágban is bőven voltak botrányok és tragédiák. A hazai sztárvilágban Berki Krisztián tragédiája, valamint két másik híresség ügye kapta a legnagyobb visszhangot. 

1. Berki Krisztián csupán 41 évet élt

2022. május 6-án az egész országot sokkolta, amikor kiderült, hogy Budapesten, a IX. kerületi otthonában elhunyt Berki Krisztián. Először nem lehetett pontosan tudni, hogy mi okozta a halálát, de később már arról szóltak a hírek, hogy több drogot is fogyaszthatott, köztük kokaint, ugyanis a rendőrség kábítószergyanús anyagot foglalt le a helyszínen. Nem sokkal később elkapták az elhunyt médiaszemélyiség állítólag drogdílerét is, akivel évek óta jó barátságot ápoltak. Berki Krisztián halálhírét hivatalosan nem erősítette meg a felesége, Berki Mazsi, de a boncolás eredménye még a nyáron kiderült, így az özvegy már pontosan tudja, hogy mi okozta a férje halálát. Az elhunyt sztár holttestét az akkor 8 és fél éves kislánya, Natasa Zselyke találta meg. 

2. Béres Anett és a Baranya megyei teaszeánsz

Béres Anett története más, mint a többi: az egykori VV sztár még júliusban vett részt egy ayahuasca teaszeánszon. A tudatmódosító hatású főzetet bizonyos országok tiltják, jelen szabályozás szerint a főzéssel avagy egyéb eljárással kivont DMT fogyasztása Magyarországon illegális. VV Anettet a főzettől hallucinációk gyötörték, majd az erdőbe menekült és leesett egy magaslesről. Béres Anett súlyos sérüléseket szenvedett, eltört a csigolyája, több bordája és a sarokcsontja is. Az eseményen részt vett Sáfrány Emese is, akit szintén megviseltek a történtek. 

„Abból áll egy napom, hogy 10 percenként megköszönöm a jóistennek, hogy élek. Mert nemhogy a csodával határos, ami történt velem, hanem maga a csoda, hogy életben maradtam”

– nyilatkozta Béres Anett a Fókusznak a történtek után nem sokkal.

3. Az ismert magyar sztárénekesnő botránya

Október végén bombaként robbant a hír: egy ismert magyar sztárénekesnőt szállítottak kórházba kábítószer miatt. Az énekesnő szervezetében kokaint mutattak ki, majd eljárás indult az ügyben. A gyanú Tóth Andira terelődött, de az énekesnő menedzsere cáfolta, hogy az X-Faktor győztes sztárról lenne szó. A TV2, illetve a Tények Plusz című műsor közölte, hogy az egykori X-Faktor-győztes menedzsere megerősítette, hogy nem Tóth Andit vitték be a kórházba. Nos, az ügyről azóta nem derült ki több információ, de Tóth Andi decemberben a Dancing with the Stars színpadán tért vissza ismét Andrei Mangra oldalán. Az elődöntőn bejátszottak egy interjút, ahol a fiatal sztár Lékai-Kiss Ramónának beszélt arról, hogy egy nagyon nehéz év van mögötte. 

4. Herczeg Zoltánt letartóztatták

Herczeg Zoltánt októberben tartóztatták le. Több barát is hangoztatta, hogy úgy tudják, Herczeg Zoltán rossz emberben bízott meg és egy barátja csalta tőrbe. Nemrég kiderült, hogy az ismert divattervező az ünnepeket is a rács mögött tölti, ugyanis meghosszabbították a letartóztatását február 23-ig. A hírek szerint Herczeg Zoltán a kihallgatása során a drogfogyasztást elismerte, de a terjesztést tagadta.

5. A Nagy drogkereskedŐ

És bár a büntetőper megindulása nem idei hír, de mégiscsak 2022-ben állt elő az az eddig példátlan helyzet, hogy A Nagy Ő című társkeresőműsor címszereplője Árpa Attila személyében egy olyan sztár volt, aki ellen éppen kábítószer-kereskedelem vádjával büntetőper volt-van folyamatban. A jelenleg még lezáratlan drogperben az első tárgyalás májusban volt, a TV2 két héttel később jelentette be, hogy idén Árpa Attila lesz A Nagy Ő az őszi évadban. A színész-producer elismeri, hogy fogyasztott kábítószert, de azt kategorikusan tagadja, hogy kereskedett volna vele.

(Illusztráció: Shutterstock)