Herczeg Zoltán összeomlott a börtönben: barátja juttathatta idáig

Herczeg Zoltánt figyelmeztették a többiek, hogy ne bízzon az illetőben.

2022. november 2., 07:26

Szerző:

Lassan két hete már, hogy Herczeg Zoltán börtönben ül azért, mert valamennyi kábítószert találtak nála – az ügyészség azzal is vádolja, hogy kereskedett is a droggal. Vele együtt a hírek szerint egy barátját is felelősségre vonták a rendőrök, de ő nem sokkal később szabadlábra került, amíg az 50 éves divattervező előzetes letartóztatásban maradt.

A nagy port felvert ügyről Herczeg Zoltán több barátja is nyilatkozott már a sajtónak, ki névvel, ki anélkül. Czutor Zoltán például leszámolást emlegetett, Lukács Miki szerint pedig Herczeg Zoltán naiv volt, ezért behúzták a csőbe.

Most egy névtelenségbe burkolózó bennfentes nyilatkozott a témában a Blikknek, ő többek között a következőket mondta:

„Zoli amiatt bánkódik leginkább, mert úgy fest, az az illető dobhatta őt fel, akit évekig a barátjának hitt. Úgy egy évtizede ismerik egymást, és ugyan Zoli igazi barátai közül többen is figyelmeztették, hogy vigyázzon vele, mert kétes híre van, bízott benne. Csak most, utólag lett gyanús neki is, hogy ez az illető nagyon agitálta, hogy vásároljon tőle, mert később már nagyon drága lesz...”

Ez a most nyilatkozó forrás arról is beszél, hogy Herczeg Zoltán szinte összeomlott, annyira rosszul érzi magát a börtönben. Igaz, annyiban javult a helyzete az utóbbi napokban, hogy vittek be neki rajzlapokat és ceruzát, így rajzolhat, illetve írhat.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)