Herczeg Zoltán elhagyja a divatszakmát – elmondta, mivel szeretne helyette foglalkozni

Herczeg Zoltán drasztikus pályamódosításra készül.

2022. október 18., 12:04

Szerző:

Herczeg Zoltánt azzal konferálták fel kedd reggel az RTL Klubon a Reggeliben, hogy úgy döntött, pályát változtat. Erre ő így felel:

„nem döntöttem még el teljesen, ez egy nagyon hosszú folyamat.”

Herczeg Zoltán 26 év alatt negyvenezer ruhát tervezett, de most már, ötven évesen kevésbé tartja fontosnak a külsőségeket:

„a divat nem tartozik a legeslegfontosabb dolgok közé”.

A(z egykori) divattervező azt mondja, változik a világ és ezzel párhuzamosan változik ő maga is. Úgy érzi, sokkal fontosabb a környezetvédelem, mint a divat. Egy milánói vagy párizsi divatbemutató nem dobogtatja már meg a szívét, úgy érzi, a divatiparban mindent elért, amit elérhetett, így aztán a környezetvédelemmel szeretne mostantól inkább foglalkozni:

„egy olyan mozgalmat szeretnék létrehozni (ezt félig-meddig már el is kezdtem csinálni, és elég jó húzása van, tehát elég sokan csatlakoztak), amely egy olyan újfajta közösségi létezést, közösségi kultúrát óhajt megteremteni, ami egyébként volt a múltban és kényszerűség lesz a jövőben, ami máshova helyezi a fókuszt. Ami a fenntarthatóságra helyezi a fókuszt. Ami a környezetvédelemre helyezi a fókuszt.”

Herczeg Zoltán úgy nevezte el a mozgalmát, hogy Kék Mozgalom, és hozzáteszi, hogy a divat egyébként a világ második legszennyezőbb iparága. Érdemes a teljes beszélgetést végighallgatni.

(Kiemelt kép: RTL Klub/Reggeli)