Kamilla királyné továbbadja a II. Erzsébet királynő tiszteletére a palotához vitt Paddington-macikat – kiderült, kinek

Több, mint ezer macit vittek a gyászolók II. Erzsébet tiszteletére az elmúlt hetekben a Buckingham-palotához. Nem maradhatnak ott.

2022. október 17., 11:35

Szerző:

II. Erzsébet királynő nem volt az a vicceskedő-jópofizós típus, de egy aranyos szerepet mégis elvállalt. Paddington macival van közös jelenete, amelyet a platinum jubileum alkalmából forgattak le idén tavasszal. II. Erzsébetről világéletében az a pletyka/poén járta, hogy a folyton a kezében szorongatott ridikülben bizonyára egy féltégla van. Nos, az alábbi jelenet szerint nem féltégla, hanem...

...egy lekváros kenyér!

Ezek után nem meglepő, hogy a brit uralkodó elhunytakor a gyászolók közül rengetegen vittek megemlékezésképpen macit a Buckingham-palotához, illetve a windsori kastélyhoz, hogy leróják tiszteletüket II. Erzsébet előtt. Paddington például az alábbi képen is feltűnik.

A gyászolók által elhelyezett virágcsokrokat, lapokat, macikat és egyebeket azonban természetesen nem lehetett a végtelenségig a palotánál tartani, és most az a döntés született, hogy az összegyűlt plüssállatokat gyerekkórházaknak juttatja el a Barnado's alapítvány. II. Erzsébet ennek az alapítványnak a védnöke volt hosszú ideig, de a pozíciót 2016-ban átadta Kamilla királynénak (aki akkor még ugye hercegné volt).

A macikat iparilag kitisztítják, aztán az elkövetkezendő hetekben Nagy-Britannia szerte elszállítják az akcióba bekapcsolódó gyerekkórházakba.

(Kiemelt kép: YouTube/Guardian News/BBC)