Újabb fordulat, újabb nyilatkozatok Herczeg Zoltán drogügyében

Herczeg Zoltánt két hete tartóztatták le, megint vannak fejlemények az ügyben.

2022. november 5., 07:23

Szerző:

Herczeg Zoltán letartóztatása óta két hét telt el. Sőt, október 21-én nemcsak az 50 éves divattervezőt vették őrizetbe, hanem még valakit, de az illetőt hamarosan szabadlábra helyezték.

Az azóta eltelt időben több barát is hangoztatta, hogy úgy tudják, Herczeg Zoltán rossz emberben bízott meg és egy barátja csalta tőrbe. Hogy ehhez van-e köze a legutóbbi fejleménynek, azt nem lehet tudni, mindenesetre a Telex a hatóság közleményére hivatkozva közzétette, hogy az ügyészség

„az ügy másik gyanúsítottjának a letartóztatását is elrendelte”.

Úgy tűnik, hogy a Herczeg Zoltánnal együtt eredetileg őrizetbe vett személynek kell most visszatérnie a fogdába a másodfokú, azaz végleges  döntés értelmében. Ugyanezen döntés a divattervező fellebbezése ellenére megerősíti az elsőfokú végzést, amely szerint Herczeg Zoltánnak előzetes letartóztatásban kell maradnia.

Továbbá újra nyilatkozott az ügyben Czutor Zoltán, a letartóztatásban lévő divattervező egyik közeli barátja. A zenész ezúttal a Magyar Hangnak adott interjút, és ebben a következőket mondja az üggyel kapcsolatban, megerősítve, hogy nem tartja lehetségesnek, hogy Herczeg Zoltán kábítószerrel kereskedett volna:

„teljesen kizártnak tartom, hogy valaki évekig-évtizedekig el tudja titkolni ebben a körben, ha ilyesmivel is foglalkozik. Már csak azért is, mert ha ez a kör nem tud róla, akkor honnan jön az ő klientúrája?”

Czutor Zoltán ezen kívül a Spirit FM-en szintén beszélt erről az ügyről, valamint a meg nem nevezett énekesnő drogügyéről. A felvételt ide kattintva hallgathatja meg a YouTube-on. Ebben Czutor abban a vonatkozásban hasonlítja össze a két esetet, hogy az utóbbi énekesnő esetében a mai napig nem tudjuk, kiről van szó, ami helyes is, hiszen neki is megvan a magánélethez való joga. Czutor erre azt mondja, hogy

„azt gondolom, hogy a Herczeg Zolinak is meglett volna ez a joga. [...] Az első hír, amit én olvastam, az már H. Zoltán divattervező[ről szólt], ami alatt kommentben nagyon sokan odaírták már, hogy Herczeg Zoltán.”

Azaz érdekes, hogy a két esetből miért pont az egyikben lett ismert a főszereplő kiléte, de a másikban nem.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)