Biztosan fegyelmi bizottság elé állítják a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamást

2019. július 31., 13:51

Szerző:

Csütörtökön érkezhet haza Dél-Koreából a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamás, de az úszó ügye biztosan folytatódik, mert itthon az úszószövetség fegyelmi bizottsága elé kell állnia.

„Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom! Azt viszont nem tudom, milyen büntetésre számíthat. Erről a bizottság határoz majd a koreai jegyzőkönyv és az úszó vallomása alapján”

- mondta a Borsnak Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

A kiszabható szankciók között a szóbeli figyelmeztetés, az írásbeli megrovás, a pénzbüntetés és a juttatások megvonása is szerepel, de Kenderesit akár el is tilthatják a versenyektől és/vagy edzőtáboroktól.

Wladár Sándor azt is kijelentette, hogy a szövetség sem az óvadékot, sem az esetleges büntetést nem fogja állni az úszó helyett.

Wladár a Blikknek azt mondta:

„Nem tűröm a hazugságot, ezért odakint nyomatékosan megkértem mindenkit, hogy ne a saját érdekeit nézze, hanem az igazat mondja el. Kenderesi Tamás elmesélte, hogy megérintette egy táncosnő fenekét. Úgy tudom, az ominózus esetnél egyedül volt, bár a klubban több magyar sportoló is tartózkodott, de ők nem láttak semmit.”