Benzema: az El Clásico Messi és Ronaldo nélkül is a legjobb meccs

Soha nincs ideális pillanat ellenük játszani. 

2021. október 16., 18:37

Szerző:

Karim Benzema szerint az El Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid találkozója változatlanul a „legjobb mérkőzés a labdarúgásban", azzal együtt is, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem játszik már Spanyolországban – idézte az MTI a focistát.

A jövő vasárnap a Camp Nouban megrendezendő örökrangadó előtt az éllovas Real Madrid francia csatára annak kapcsán beszélt, hogy Ronaldo 2018-as eligazolása és Messi nyári Párizsba szerződése után új időszak kezdődik a futballtörténet egyik legjelentősebb párharcában a katalánok és a fővárosiak között.


    „Számomra még mindig ugyanolyan. A legjobb mérkőzés, amely létezik a labdarúgásban. Nem számít, hogy milyen játékosok vannak ott, kik igazolnak el vagy szerződnek ide, a Real-Barca párviadal történelmi”

– fogalmazott a 33 éves Benzema, aki 2009 óta erősíti a Real Madridot, s azóta 36 „Klasszikuson" tízszer vette be a katalán rivális hálóját.

„A nevek változnak, korábban ott volt Zidane, Ronaldinho, Ronaldo vagy Eto'o. A Real-Barca mindig is Real-Barca marad”

– hangoztatta. Az idényben kiváló formát mutató csatár mindazonáltal arra figyelmeztetett: noha a Barcelona mindössze kilencedik a tabellán, az egymás elleni mérkőzés tekintetében ez semmit nem jelent.
    

„Soha nincs ideális pillanat ellenük játszani”

– szögezte le Benzema.

(Kiemel képünk: A francia Karim Benzema a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Portugália - Franciaország mérkőzés után a Puskás Arénában 2021. június 23-án. Portugália - Franciaország 2-2. Budapest, 2021. június 23. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)