17 illegális migránst szállított egy teherautóban - ennyi év börtönt kaphat az embercsempész

A rendőrök a 8901-es úton, Szombathely külterületén állították meg azt a teherautót, amelynek magyar vezetője 17 illegális migránst szállított.

2022. május 28., 12:12

Szerző:

A rendőrök 2022. május 28-án 9 óra 50 perckor Szombathelynél ellenőriztek egy magyar honosságú gépjárművet és annak 32 éves magyar állampolgárságú sofőrjét – írja a police.hu.

A járműben további 17 férfi utazott, akik magukat afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről.

A sofőrt a rendőrök előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(Kiemelt kép: police.hu)

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség légi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja az állami légi jármű parancsnokát, egyben pilótáját.