Ha ebben az Aldiban vásárolt fagyasztott élelmiszert, akkor meg ne egye

Többféle fagyaztott terméket hívott vissza az Aldi Vecsésen. 

2024. augusztus 31., 15:52

Szerző:

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton közölte az MTI-vel, hogy a hűtőlánc megszakadása miatt többféle fagyasztott terméket is visszahívott az Aldi Vecsésen, a Széchenyi utca 2. szám alatt található boltja. 

A termékek listája 

A felhívás tanúsága szerint a gond csak a csütörtök és péntek között, az említett boltban értékesített bizonyos fagyasztott termékeket érinti. Az Aldi által visszahívott termékek a következők: Valdor Zizu csirkemell, Valdor Zoo, Csirkenuggets, Csirke Cordon Bleu, Hullámos hasábburgonya, Tölcséres jégkrém, Kaktusz Shake pálcikás jégkrém, Tölcséres jégkrém eper, Magnum Mini double, Magnum Mini, Ice cube jégkocka, Bougatsa, Csavart pita, Filo Rolls, Tésztaétel, Pizza Margherita, Kövön sütött prémium pizza, Francia saláta keverék és a LM GM Panírozott sajt. 

Erre kérik a vásárlókat 

Az üzletlánc arra kéri a vásárlókat, ha az említett Aldiban vásároltak a fent említett termékekből, akkor ne fogyasszák el őket. Az üzletben a vásárlók tájékoztatására plakátokat is kihejzetek. 

A Müller kekszet hívott vissza 

Ahogyan azt lapunk is megírta veszélyes keksz került forgalomba a Müllernél. A termékbe fémdarabok kerülhettek, amelyek sérülést okozhatnak, ezért a Nébih visszahívta a terméket. A hatóság arra kéri a fogyasztókat, hogy ha vásároltak ilyen kekszet, semmiképpen ne egyék meg, mert a kekszben esetleg előforduló fémdarabkák súlyos sérüléseket okozhatnak.

Visszahívott bébiétel 

A Müller korábban egy bébiételt is visszahívott, portálunkon is beszámoltunk róla, hogy az üzlet biztonsági okokból eltávolított néhány terméket a polcairól.  A Müller akkor a saját weboldalán tette közzé, hogy a kisbabákra és a felnőttekre nézve is veszélyt jelenthet az a penészgomba, amelynek nem kizárható a jelenléte az egyik, általuk forgalmazott bébiételben. A drogéria akkor arról számolt be, hogy egyes püréállagú bébiételeik a vizsgálatok szerint olyan mennyiségben tartalmazhatnak aflatoxint, amely már káros lehet az emberi egészségre nézve. A Müller közleményében hangsúlyozta, biztonsági intézkedéről van szó. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Aldi Sajtószoba)