Mosonmagyaróvári vérengzés: egy idős úr mentette meg a dohányboltos lányt

Egy 60 éves férfi mentette meg a dohánybolti eladót. A mosonmagyaróvári vérengzésben négyen sebesültek meg.

2024. augusztus 25., 16:25

Szerző:

Egyre több részlet derül ki a mosonmagyaróvári vérengzés kapcsán. Ahogyan arról beszámoltunk, egy 19 éves nő két családtagját és további két embert is megkéselt a városban szombaton.

A lány egy dohányboltba is bement és rátámadt az eladóra is: az, hogy nem lett belőle nagyobb tragédia, egy idősebb úrnak köszönhető.

A Bors a dohányboltos lány nyilatkozott, akit megvédett a később megkéselt járókelő.

„Először a mi trafikunkba jött be késsel a kezébe, az első hűtőből kivett egy ásványvizet és fogta magát és leült a harmadik hűtő elé a földre. Megmondom őszintén nem tudtam, hogy mit csináljak, próbáltam mondani neki, hogy menjen ki. Nem reagált semmire, látszott rajta, hogy nem tudja, hogy mit csinál”

– emlékezett vissza az eladó lány, aki szerint ekkor lépett az üzletbe egy 60 év körüli idősebb úr, aki azonnal kiszúrta a lány kezében a kést, ami miatt azonnal meg akarta védeni őt.

Mint kiderült: a férfi megpróbálta tőle elvenni a kést, végül kilökdöste a lányt a boltból.

„Kilökte az üzletből, hogy nekem ne legyen bajom. Ám aztán a lány őt megszúrta… És elindult a mellettünk lévő dohányboltba. Úgy tudom, hogy könnyebb sérüléseket szenvedett. Ott álldogált az üzletünk előtt, én próbáltam segíteni neki. Hoztam neki innivalót, nem hagytam magára. Mondtam neki, hogy üljön le, és adtam neki törlőkendőt”

– idézte a sokkoló eseményeket a nő, aki elmondta, hogy ezek után várták a mentőket, akik elvitték a hős férfit.

Augusztus 10-én tűnt el otthonról a lány

A rendőrség ismertetése szerint a tettest a rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének bevonásával Mosonmagyaróváron egy dohányüzletben elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették.

Az elkövető ellen a rendőrség emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított - áll a közleményben.

Sajtóinformációk szerint a lány anyját és apját késelte meg, őket mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapotuk kritikus.

Kisalföld és a Blikk információi szerint arról a lányról van szó, aki augusztus 10-én tűnt el az otthonából és azóta nem adott életjelet magáról.

(Fotó: Youtube/M1)