Terrortámadás Németországban: a Sokszínűség fesztiválján késeltek halálra három embert

Újabb terrortámadás történt Németországban: a támadó válogatás nélkül támadt egy fesztivál résztvevőire. 

2024. augusztus 24., 08:33

Szerző:

Legalább három embert megölt és többeket megsebesített egy késes támadó. A terrortámadás Németország észak-nyugati részén lévő Solingenben történt. A támadó este háromnegyed tízkor válogatás nélkül elkezdett megkéselni embereket a város alapításának 650. évfordulóját ünneplő fesztiválon. A Sokszínűség fesztiválja elnevezésű rendezvényt a solingeni templom előtti téren tartották, ahol a résztvevők este a színpadon zajló koncertet hallgatták, írja a Süddeutsche Zeitung alapján a Telex.

A férfi célzottan az emberek nyakát igyekezett a késsel megvágni. Két nő és egy férfi a helyszínen meghalt. A helyi média jelentése szerint a mentők több sérültet láttak, öt ember állapota súlyos.

A támadó elmenekült, a rendőrség nagy erőkkel, helikoptereket is bevetve keresi.

Jelenleg nincs információ a támadó hollétéről, mondta éjszaka a rendőrség szóvivője. A férfinak a fesztiválon kitört pánikot kihasználva sikerült eltűnnie, írja a német közszolgálati ARD televízió hírportálja, a Tagesschau.

Bár a szemtanúk elmondásaiban egyelőre vannak ellentmondások, a rendőrség jelenleg abból indul ki, hogy magányos elkövetőről van szó. Megnyitottak egy internetes oldalt is, amire a résztvevők képeket, videókat tölthetnek fel a fesztiválon történtekről.

Herbert Reul, Észak-Rajna-Vesztfália tartományi belügyminisztere együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azt mondta, imádkozik a sérültek mielőbbi felépüléséért. Jelenleg sem az elkövetőről, sem annak indítékairól nem tudni semmit, mondta Reul, aki mindenkit óvott a megalapozatlan spekulációktól.

A Bild cikke szerint egész Észak-Rajna-Vesztfáliából érkeznek speciális rendőri egységek a Düsseldorfhoz és Kölnhöz közeli, 160 ezer fős városba, hogy a támadót megtalálják. A hatóságok azt kérték a fesztivál résztvevőitől, hogy hagyják el a belvárost, és zárkózzanak be lakásaikba.

(Kiemelt kép: rendőrök helyszínelnek Solingenben. Fotó: :  Christoph Reichwein/dpa/AFP)