Drogot fogyasztott az ámokfutó mosonmagyaróvári késelő

Többféle drogot is fogyasztott a Mosonmagyaróváron késelő 19 éves lány. 

2024. augusztus 27., 13:57

Szerző:

Nem beszélt a bírósági meghallgatása során a négy embert is minden ok nélkül megkéselő mosonmagyaróvári lány. Sticz Tamás, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu az üggyel kapcsolatos megkeresésére azt mondta, hogy a bíróság egy hónapra elrendelte a lány letartóztatását, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell majd letöltenie.

Drogot fogyasztott a mosonmagyaróvári késelő

Többféle drogot is fogyasztott a mosonmagyaróvári késelő 19 éves lány. 

A főügyészség közleményében azt írta, a 19 éves nő minden ok nélkül többször is megszúrta az apját és nagymamáját egy konyhakéssel a lakásukban, majd elment otthonról. Ezután odament az utcán egy ismeretlen férfihez, majd „megölhetlek?” felkiáltással őt is megszúrta – írta a lap.

Ezt követően egy dohányboltban dulakodott az eladóval aki, megpróbálta elvenni a nőtől a kést, de a gyanúsított a karján, vállán őt is megszúrta majd kiment a boltból. Végül a tini bement egy másik dohányboltba, ahonnan kizavarta az eladót, majd elbarikádozta magát, és törni-zúzni kezdett, a berendezésben és az árukészletben másfél milliós kár keletkezett.

A szúrások következtében a nő édesapja súlyos, életveszélyes, nagymamája súlyos, várhatóan maradandó, míg a másik két megszúrt ember könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövető szervezetében többféle kábítószert is találtak. A cselekményt megelőző időszakban pont a nő édesapja jelentette be a lánya eltűnését, egy hétig nem is tudták, hogy hol tartózkodik.

A több ember ellen elkövetett emberölés bűntett kísérletével gyanúsított fiatal nő megtagadta a vallomást. Az ügyészség szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatását. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Tumisu via Pixabay)