Ez a tejszínes sajttorta lesz most az ünnepi szezon sztárja: mindenki imádni fogja
A karácsonyi szezonban nyugodtan ki lehet próbálni néhány új receptet. A tejszínes sajttortáért például garantáltan rajongani fognak a vendégek.
Ha idén karácsonykor valami különlegessel szeretné meglepni a családtagjait, barátait, akkor önnek is ki kell próbálnia a mennyei tejszínes sajttorta receptet. Ez a finomság a vaj, a krémsajt, a cukor és a vanília káprázatos kombinációjának eredményeként jön létre, az ünnepi összejövetelekhez pedig pazarul illik is. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan lehet elkészíteni, a tálalás, sőt még a tárolásának módját is felfedjük.
Hozzávalók
- 1 csésze vaj
- 1 csomag krémsajt
- 6 nagy tojás
- 3 csésze liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- fél csésze cukor
- 2 tk vanília aroma
- szitált porcukor a díszítéshez
Elkészítés
Először is hagyja állni a vajat, a krémsajtot és a tojást szobahőmérsékleten úgy 30 percig. Eközben vajjal kenjen ki és enyhén lisztezzen meg egy tepsit. Ha ez megvan, akkor egy tálban keverje össze a lisztet, a sütöport és a sót, a sütőt pedig mindeközben melegítse elő kb. 170 fokra. Ezután egy nagyobb keverőtálban keverje fel a vajat és a krémsajtot egy kézi mixerrel, egészen addig, amíg meg nem puhul. Fokozatosan adja hozzá a cukrot, majd keverje addig, amíg nagyon világos és bolyhos nem lesz a krém. Ezt követően mehet bele a vanília, majd egyenként a tojások. Minden hozzáadás után keverje a mixerrel még egy percig. Ha ez is megvan, akkor fokozatosan adja hozzá a lisztes keveréket és alacsony sebességen keverje addig, amíg a tészta össze nem áll. Miután megvan, kanalazza a tésztát az előkészített tepsibe. A sütés nagyjából 1 óra 15 percig tart, de tűpróbával érdemes menet közben ellenőrizni is azért. Miután kész érdemes hagyni kihűlni, majd díszítésként porcukorral megszórni. Persze lehet még extrázni, hiszen tejszínhabbal és gyümölcsökkel megspékelve is isteni.
A sajttorta tárolása
A maradék sajttortát egyébként légmentesen záródó edényben 3-4 napig is lehet a hűtőben tárolni, de akár le is lehet fagyasztani. A tortát csomagolja be műanyag fóliába, helyezze légmentesen zárható, fagyasztható zacskóba és már mehet is a fagyóba. Ne felejtse el felcímkézni, hogy mikor készült, onnantól számítva ugyanis nagyjából 3 hónapig lesz fogyasztható.
(Forrás: Better Homes&Gardens, Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)