Mutatjuk a titkos összetevőt, amitől szaftosabb lesz a csirke, mint valaha
Ha elege van a száraz csirkemellből, akkor ezt a trükköt ki kell próbálnia.
A csirkemell rendkívül sokoldalú alapanyag, hiszen számos étel készíthető belőle, ám sajnos van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy minden igyekezet ellenére is hamar kiszárad. Jó hír azonban, hogy egyetlen titkos összetevő hozzáadásával ez a kiszáradás elkerülhető. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy ez az összetevő gyakorlatilag minden konyhában megtalálható.
Mennyei lesz a csirke
A lenyűgöző csirke hacket egy @ketorecipes néven ismert TikTok felhasználó osztotta meg, aki állítja ezzel a pofonegyszerű trükkel olyan szaftos és zamatos lesz a csirke, mint még soha. Az eredményről videót is feltöltött a csatornájára, az elkészült csirke pedig tényleg valami káprázatos. Ahhoz, hogy ezt ön is reprodukálni tudja, először is készítse elő és fűszerezze a csirkét a szokásos (vagy az adott receptnek megfelelő) módon és hagyja, hogy egy kicsit pácolódjon – írja a Mirror.
Titkos összetevő
A felvételen látható csirkemell elkészítése során a szakács sóval, borssal, oregánóval és füstölt paprikával fűszerezte a húst, továbbá joghurtot és citromlevet is használt. Ezt követően pedig elárulta, hogy a titkos összetevő – amiből tényleg csak nagyon kicsi kell – nem más, mint a szódabikarbóna. A felhasználó azt mondja, ezzel a trükkel tényleg eszméletlenül omlós és szaftos lesz a csirke, akárhányszor csinálta már így, mindig tökéletes volt a végeredmény. Miután a husi megsült, tálalás előtt célszerű 5 percig pihenteti.
Itt a videó:
KFC csirke otthon? Simán!
A híres kosárban kapható, aranybarnára sült, fűszeres csirke otthon is elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen. A KFC csirke eredeti receptje persze féltve őrzött, viszont ha az ember elmerül az internet bugyraiban, rengeteg ötletet találhat, miként is lehet a legjobban leutánozni. A SóBors receptje szerint például 4 evőkanál lisztet tojással vízzel csomómentesre kell keverni, majd 1 bögre lisztet össze kell keverni borssal, fokhagyma-granulátummal, cayenne borssal, füstölt paprikával és chilipehellyel. Ezután a csirkemell szeleteket először a lisztes-tojásos masszába kell mártani, majd jöhet a lisztes-fűszeres keverék. Ezután pedig már csak bő olajban aranybarnára kell sütni. További tippeket ITT talál.
(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)