Mutatjuk a titkos összetevőt, amitől szaftosabb lesz a csirke, mint valaha

Ha elege van a száraz csirkemellből, akkor ezt a trükköt ki kell próbálnia. 

2024. november 15., 16:11

Szerző:

A csirkemell rendkívül sokoldalú alapanyag, hiszen számos étel készíthető belőle, ám sajnos van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy minden igyekezet ellenére is hamar kiszárad. Jó hír azonban, hogy egyetlen titkos összetevő hozzáadásával ez a kiszáradás elkerülhető. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy ez az összetevő gyakorlatilag minden konyhában megtalálható. 

Mennyei lesz a csirke

A lenyűgöző csirke hacket egy @ketorecipes néven ismert TikTok felhasználó osztotta meg, aki állítja ezzel a pofonegyszerű trükkel olyan szaftos és zamatos lesz a csirke, mint még soha. Az eredményről videót is feltöltött a csatornájára, az elkészült csirke pedig tényleg valami káprázatos. Ahhoz, hogy ezt ön is reprodukálni tudja, először is készítse elő és fűszerezze a csirkét a szokásos (vagy az adott receptnek megfelelő) módon és hagyja, hogy egy kicsit pácolódjon – írja a Mirror

Titkos összetevő

A felvételen látható csirkemell elkészítése során a szakács sóval, borssal, oregánóval és füstölt paprikával fűszerezte a húst, továbbá joghurtot és citromlevet is használt. Ezt követően pedig elárulta, hogy a titkos összetevő – amiből tényleg csak nagyon kicsi kell – nem más, mint a szódabikarbóna. A felhasználó azt mondja, ezzel a trükkel tényleg eszméletlenül omlós és szaftos lesz a csirke, akárhányszor csinálta már így, mindig tökéletes volt a végeredmény. Miután a husi megsült, tálalás előtt célszerű 5 percig pihenteti. 

Itt a videó: 

@ketorecipes SUPER JUICY CHICKEN . These are the secrets to the juiciest chicken breasts you’ve ever had: BAKING SODA, COOKING WITH LID ON, AND LETTING IT REST - these are practically dripping with juice and they’re so good   Ingredients 3 chicken breasts 1/2 teaspoon baking soda 1 teaspoon oregano 1 teaspoon garlic powder 1 teaspoon smoked paprika 2 tablespoons plain yogurt Juice of 1/2 lemon Salt & pepper to taste . Here is how I made it: 1. Add 3 chicken brsts to a bowl and season with a generous pinch of salt and black pepper, 1 teaspoon of oregano, 1 teaspoon of garlic powder, 1 teaspoon of smoked paprika, and 1/2 teaspoon of baking soda to soften up the fibers. Add 2 tablespoons of plain yogurt, the juice of half a lemon, and mix very well. . 2. Let chicken marinate for 30 minutes (outside of the fridge). By not using cold chicken, it help cook the chicken evenly. . 3. Bring a pan to medium heat. Once hot, place the marinated chicken in the pan. Cover the pan with a lid and cook for 3 minutes. This method will trap the moisture, making the chicken juicier. . 4. After 3.5 minutes, flip the chicken. Cover again, reduce heat to MEDIUM-LOW, and let them cook for another 7-8 minutes. If you used cold chicken, or if your pan wasn’t hot enough, or if your chicken was too thick, this may require more time (and not be juicy, so follow the directions and ultimately, the chicken is done when its internal temperature reaches 165°F). . 5. Once cooked, remove the chicken from the pan and place on a cutting board or a plate. Let rest for 5 minutes. Resting allows the juices to redistribute throughout the chicken, making it more tender and juicy.   6. After resting, slice the chicken breasts against the grain and serve. They should be exceptionally juicy and flavorful! . You can serve this however way you wish – with your favorite veggies, salad, or with rice, quinoa, or if you’re lowcarb/keto my @Kaizen Food Company lowcarb rice. . I usually do chicken thighs, but this is an amazing way to make regular chicken super moist! . ENJOY . . . #lowcarb #lowcarbrecipes #keto #ketorecipes #healthyrecipes #goodmoodfood #healthyfoodshare #chickenrecipes #cookinghacks ♬ original sound - Shredhappens

 

KFC csirke otthon? Simán! 

A híres kosárban kapható, aranybarnára sült, fűszeres csirke otthon is elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen. A KFC csirke eredeti receptje persze féltve őrzött, viszont ha az ember elmerül az internet bugyraiban, rengeteg ötletet találhat, miként is lehet a legjobban leutánozni. A SóBors receptje szerint például 4 evőkanál lisztet tojással vízzel csomómentesre kell keverni, majd 1 bögre lisztet össze kell keverni borssal, fokhagyma-granulátummal, cayenne borssal, füstölt paprikával és chilipehellyel. Ezután a csirkemell szeleteket először a lisztes-tojásos masszába kell mártani, majd jöhet a lisztes-fűszeres keverék. Ezután pedig már csak bő olajban aranybarnára kell sütni. További tippeket ITT talál. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)

A bejgli mára összeforrt a karácsonnyal, az ünnepi asztal elmaradhatatlan kellékévé vált. De a sütemény amilyen finom, az elkészítése annyi bosszúságot okozhat, főleg ha szétreped. A következőkben azonban megmutatjuk, hogyan kerülhető el a probléma!