Recept – KFC csirke házilag

A híres kosárban kapható, aranybarnára sült, fűszeres csirke otthon is elkészíthető, méghozzá nagyon egyszerűen.

2024. április 16., 14:01

Szerző:

A kosárban megbújó KFC csirke receptje féltve őrzött, de ha az ember elmerül az internet bugyraiban, rengeteg ötletet talál, miként is lehet a legjobban leutánozni. Fűszereket bátran használjunk, vannak olyan receptek, amelyekben currypor, kakukkfű és még oregánó is szerepet kap – írja a SóBors. Talán soknak tűnhet a 80 dkg csirkemellfilé, de egyáltalán nem az, kellemesen ízes, nem erőteljesen tüzes a zamata. Ha Ön is imádja a frissensülteket, akkor feltétlen próbálja ki és készítsen mellé egy jó káposztasalátát. 

KFC csirke házilag – recept 

A csirkemellszeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk le. A 4 evőkanál lisztet a tojással és a vízzel keverjük csomómentesre. Az 1 bögre lisztet (amikor elfogy, pótoljuk) keverjük össze a fűszerekkel. Őrölt bors,fokhagyma-granulátum, cayenne bors, füstölt paprika és chilipehelyolaj a sütéshez. A csirkemellszeleteket először mártsuk a lisztes-tojásos, palacsintaszerű masszába, majd utána a lisztes-fűszeres keverékben forgassuk meg. A bundázott húst forró, bő olajban süssük aranybarnára.

A Mindmegette receptje a liszthez a Cayenne borsot, a snidlinget, a pirosparikát, egészen apróra aprított fokhagymát kever és abba mártja a húst majd, enyhén összezúzott kukoricapehelyben is meg is hempergeti a csirkét. A Streetkichen receptje abban más, hogy sütőport is ad a lisztes masszához. A Nosalty sokkal több fűszert ajánl receptjében.

Fekete bors, fehér bors, kakukkfű, bazsalikom, oregánó, zellersó, mustármag, fokhagymapor, gyömbér, fűszerpaprika. Ezt mind a liszthez keveri hozzá.  A recept szerint a combokat megtisztítjuk és besózzuk. A fűszereket finomra őröljük és elkeverjük a liszttel.A combokat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsában és bő olajban aranybarnára sütjük.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)

2024. december 15., 09:19

A bejgli mára összeforrt a karácsonnyal, az ünnepi asztal elmaradhatatlan kellékévé vált. De a sütemény amilyen finom, az elkészítése annyi bosszúságot okozhat, főleg ha szétreped. A következőkben azonban megmutatjuk, hogyan kerülhető el a probléma!