Csodaszer a szúnyogcsípés ellen: íme az egyszerű trükk, ami azonnal megszünteti a viszketést

A szúnyogcsípés utáni viszketés elviselhetetlen lehet, de van rá megoldás. 

2024. augusztus 20., 07:55

Szerző:

A szúnyogok bizonyi idegítő kis lények a nyári estéken. Az hagyján, hogy a fülünkbe zümmögnek, de a csípésük utáni kínzó viszketés a legvidámabb összejöveteleket is képes megkeseríteni. Vegyszerek igénybevétele helyett azonban van egy természetes megoldás, ami segíthet elmúlasztani a szörnyű viszketést. 

Egyszerű, de nagyszerű

Az egyszerű trükköt egy anyuka osztotta meg az Instagram-oldalán, a feltöltött videója tanúsága szerint egy szúnyog megmarta a gyermekét, ő pedig a csípés helyét gyengéden egy banánhéj belsejével dörzsölte át. 

Csak hámozd meg a banánt és finoman dörzsöld a a héj belsejét a szúnyogcsípés helyére. A viszketés pedig azonnal elmúlik 

– olvasható a posztban. A felvétel persze óriási népszerűségre tett szert a közösségi médiában, a videó alatt pedig több szülő is megosztotta a trükk kapcsán a tapasztalatait, míg mások azt írták, biztosan kipróbálják majd a tippet. 

 

Miért működik? 

A banánhéj alapvetően természetes olajokat és enzimeket tartalmaz, melyek segíthetnek megnyugtatni a bőrt, ezátlal csökkentik a viszketés intenzitását. Ez a természetes módszer pedig nemcsak hatékony, de biztonságos is, mind a felnőttek, mind a gyermekek számára – olvasható a CityMagazine oldalán. 

A szúnyogok elriasztása

Ahogyan azt portálunk is megírta a szúnyogcsípést elkerülni is el lehet házi módszerek bevetésével. Jó ötlet lehet az eukaliptusz olaj használata, ugyanis a benne található cineol nevű vegyületnek hála a vérszívók távol maradnak. Az eukaliptusz riasztó elkészítése végelenül egyszerű: csak keverjen össze pár csepp eukaliptuszolajat vízzel, majd tegye egy spriccelős palackba, végül pedig permetezze körbe a helyiséget. Akár a bőrére is fújhatja, hiszen terméeszetes összetevőinek hála nagy eséllyel nem okoz majd irritációt. Azért egy kisebb területen érdemes bőrpróbát végezni, így hamar kiderül, allergiás-e a növényre. Jó ötlet lehet a rozmaring bevetése is, ugyanis a növény illóolajokat tartalmaz, amik szintén remekül taszítják a a rovarokat. A rozmaringriasztó elkészítéséhez csak keverjen össze friss vagy szárított rozmaringot vízzel, majd adjon hozzá néhány csepp rozmaring illóolajat is. Ezt a keveréket a bőr fedetlen területeire is felviheti, de a házon, lakáson belül is permetezhet fele, hogy távol tartsa a bosszantó szúnyogokat. 

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)