Elképesztő fogyás: 25 kilót fogyott a kétgyermekes anyuka

Nem mindennapi diétával sikerült 25 kilót fogynia Courtney Lunának, történetét megosztotta másokkal is, bebizonyítva, nem lehetetlen a fogyás.

2024. június 16., 08:23

Szerző:

Courtney Luna, egy kétgyermekes, 39 éves anya Kaliforniából, drámai életmódváltással érte el jelentős súlycsökkenését. Két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy megpróbálkozik az extrém oroszlándiétával, amely kizárólag húsból és állati eredetű termékekből áll – számolt be a fogyás történetéről a Femina.

Az édesanya korábban túlsúllyal, levertséggel és cukorfüggőséggel küzdött, ami arra késztette, hogy kipróbáljon bármit, ami segíthet visszanyerni egészségét és életkedvét. Úgy vágott bele ebbe a diétába, hogy tíz napig csak szardíniát evett, hogy megszabaduljon a cukor utáni vágyától. Azóta viszonylag változatos étrendet alakított ki, és összesen 25 kilót sikerült fogynia.

Courtney Luna az étrendváltást követően nemcsak jelentős súlycsökkenést tapasztalt, hanem megnövekedett az energiaszintje, megszűnt a puffadása és a bőrén látható aknék, amikkel már 25 éve küzdött, és javult a mentális egészsége is.

 Két éve kezdtem el így étkezni, mert elegem volt abból, hogy állandóan rosszul éreztem magam - mesélte Courtney a Profimedia oldalán. - Túlsúlyos voltam, depressziós, függtem a szénhidrátoktól és a cukortól, és állandóan levertnek éreztem magam. Kétségbeesetten kerestem bármit, ami segíthet visszanyerni az életemet.

Az oroszlándiéta részeként az édesanya számos húsfélét és állati eredetű terméket fogyaszt. Az étrendjében szerepelnek marhahamburgerek, steakek, tojás, lazac, csirke, szalonna, vaj és sertésbőr, de olyan élelmiszerek, mint a máj, a szív és a sertésnyelv.

Fogyás zöldség nélkül?

Ami különösen figyelemre méltó, hogy már több mint 700 napja nem evett zöldséget. Ehelyett olyan ételekkel nasizik, mint a vajrudak és a nyers tojás, ami miatt sokan kritizálják.

ár az extrém diétákat sokan kritizálják, Courtney tapasztalatai azt mutatják, hogy bizonyos esetekben ezek is lehetnek hatékonyak. Azonban mindig fontos, hogy az ilyen jelentős változásokat orvossal vagy táplálkozási szakértővel konzultálva vezesse be az ember, hiszen hosszú távon számos negatív egészségügyi hatása lehet például a túlzott húsfogyasztásnak – írja a lap.

Íme a diéta, ami két hét alatt mínusz 11 kilót ígér

Az egyik legnépszerűbb gyors diéta, a tojásdiéta, amivel 14 nap leforgása alatt megszabadulhatunk körülbelül 11 kiló feleslegtől. Az étrend alapja a tojás, ami azt jelenti, hogy minden egyes étkezésnek kell tartalmaznia ezt a táplálékot. Bármilyen formában fogyaszthatjuk, de a legszerencsésebb főzve – írja a Femcafe.  A tojás remek fehérjeforrás, valamint D-vitaminban is bővelkedik, mely segíti a szervezet kalciumfelvételét, ezért rendszeres fogyasztása erősebbé teszi a fogakat és a csontokat, és még fogyni is lehet vele.

Manapság sokféle diéta közül lehet válogatni. A legtöbb rövid időn belül ígér gyors eredményt, az ilyen kecsegtető lehetőségek pedig arra sarkallják a fogyni vágyót, hogy kipróbálja őket. Ez a diéta is két hétig ajánlott, hosszabb távon rombolhatja a szervezetet – írja a SóBors

A sztárok is ezzel a diétával fogynak 

A tojásnak évtizedeken keresztül rossz híre volt a magas koleszterintartalma miatt. Azonban a táplálkozástudományi szakértők a kutatások során bebizonyították, hogy az elfogyasztott és a vérben lévő koleszterinszint között nincs összefüggés – írja a Blikk. Adrian Brody, A zongorista című film főszereplője ezzel a diétával készült a szerepére, ahol több mint 10 kilót kellett ledobnia mindössze két hét alatt. Vaslady, Margaret Thatcher, az egykori brit miniszterelnök is ezzel a módszerrel hozta magát formába. Persze nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk el a tojást. Serpenyőben sütve, szalonnával és kenyérrel nem garantált a fogyás. A legjobb, ha főve kerül a tányérra. A napi 10 tojás szinte alap.

A diéta egyik legnehezebb pontja, amikor a fogyni vágyó az édesség után sóvárog. Sokakban olyan erős a vágy, hogy „bűnöznek”, habzsolnak valami finomságot, majd kompenzálásként koplalnak. Azon túl, hogy ez a működés nem egészséges és rendkívüli módon megterheli az emésztőrendszert, még bűntudatot is kelt, ami miatt a legtöbben feladják a diétát. Vannak azonban olyan édességek, amelyek beilleszthetők a diétába.

A Saint Louis Egyetem tanulmánya megállapította, hogy tojásban található összetevők támogatják a fogyást. A vizsgálat során a túlsúlyos résztvevők egyik fele tojásos reggelit kapott, a másik csoport tagjai pedig ugyanannyi kalóriát tartalmazó bagettet fogyasztottak el. Azok a tesztalanyok, akik tojást ettek, sokkal nagyobb jóllakottságról számoltak be, és kevesebb kalóriát is vittek be a nap folyamán, mint azok, akik bagettet ettek. A szakértők szerint ha tojást reggelizünk, akkor 60 százalékkal többet fogyhatunk, mintha pékárut ennénk első étkezésre.

(Kiemelt kép: Fotó: It's Courtney Luna Facebook-oldala)