Mínusz 10 kg egy hónap alatt – ezt ígéri az indiai diéta

Az egyik leggyorsabb fogyás az indiai diétával lehetséges a szakértők szerint.

2024. szeptember 30., 15:04

Szerző:

A testmozgás mellett az étkezési szokások megváltoztatása is nélkülözhetetlen a súlycsökkentéshez, ebben pedig sokat segíthet az indiai diéta, amire sokan esküsznek – hívta fel a figyelmet a TheHealthSite.com.

Kétségtelen, hogy egy fogyókúra nagy akaraterőt igényel, ha pedig a fogyni vágyó viszonylag gyors eredményeket szeretne elérni, drasztikus változásokra van szükség. A szakértők szerint alapvetően az a diéta lesz hosszú távon is hatékony, amely fokozatos súlycsökkenést eredményez, ráadásul a szervezet szempontjából is ez a legegészségesebb. Léteznek azonban olyan módszerek, amelyek gyorsítják a folyamatot, bár tény, hogy egyénenként is eltérő lehet, kinek hogyan reagál a szervezete.

Érdemes kikísérletezni, kinek mi válik be, azt azonban a szakemberek is megerősítették, hogy bizonyos diéta típusokkal gyorsabb eredmények érhetőek el. Nem véletlen, hogy ezek egyre népszerűbbé válnak. Ezek közé tartozik az indiai diéta is, ami a súlycsökkentésen túl egyéb jótékony tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az indiai diéta ezért hatásos

Már nagyon rövid idő, egy hét után is megmutatkoznak a pozitív hatásai, így az indiai diétát sokan választják, akik egy adott alkalom, például egy esküvő vagy egyéb fontos esemény előtt szeretnének leadni néhány kilót. Aki szereti az indiai konyha fogásait, örülni fog, ugyanis számos indiai fűszer használata javallott a diéta alatt. Ez egyrészt változatosabbá és ízletesebbé teszi a fogásokat, másrészt fontos tudni, hogy több fűszer is gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és tele vannak antioxidánsokkal is, így a szervezet számára nagyon hasznosak.

A hízás során felhalmozódhat az ún. zsigeri zsír, ami különösen a has környékén gyűlik össze. A helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód hozzájárul a kialakulásához. Ezeken mindenképpen változtatni kell a fogyás érdekében, de azt érdemes tudni, hogy a has körüli zsír eltüntetése nem könnyű, és nem egyszerűen kivitelezhető feladat. Az indiai diéta azonban sokat segíthet ebben.

Az ajánlott ételek között sok minden szerepel, de a diéta lényege, hogy a nehéz húsok és olajos ételek fogyasztása mellőzendő, ezek megemésztése ugyanis nagy energiákat von el a szervezettől. Az adagok mérséklése is szükséges, egy ideális reggel például állhat egyetlen gyümölcsből és egy pohár vízből.

A rostok fogyasztása nélkülözhetetlen: sok zöldség, gyümölcs és teljeskiőrlésű gabona segít ebben, az indiai savanyított zöldségek pedig a méregtelenítésben is hasznosak. Ezzel szemben a cukor és a só fogyasztását mérsékelni kell, valamint a feldolgozott élelmiszerekről is le kell mondani, ezek ugyanis hozzájárulnak a hízáshoz. A sovány tejtermékek biztosítják a szükséges fehérjebevitelt, ami a zsírégetésben is fontos szerepet játszik.

Az élelmiszerek közül a joghurt, a barna rizs, a quinoa, a halak, a csirke, a zöldségek, a gyümölcsök, illetve a különböző magvak és fűszerek, mint amilyen például a curry, ideálisak ahhoz, hogy a táplálkozással ne kerüljön felesleges kalória a szervezetbe. További előnye, hogy egy egészségesebb életmód kialakításához is hozzájárulhat, ha a fogyni vágyók ezen ételek fogyasztásához szoknak hozzá.

Aki az elfogyasztott adagok mennyiségét minimalizálja, és a fenti élelmiszerekből állítja össze a nap menüjét, valamint még az aktív testmozgásra is figyel, rövid idő alatt is jelentős súlycsökkenést tapasztalhat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)