Kit kell megállítani? Egymásba csúszott a Stop Karácsony-Stop Márki-Zay

Álljunk meg egy szóra! Össze-vissza megy a Fidesz kampány. Stop mindenki! 

2021. október 22., 14:50

Szerző:

Vélemény. 

Egy óriásplakátot kapott lencsevégre éber fotóriporterünk. Ezt így most hogy? Ha látjuk az utcán valamelyik politikust, kit állítsunk meg? És, ha megálltottuk, hogyan tovább?

Idegfeszítő kérdések ezek. Nem szabad tovább gondolni, mert csak belezavarodunk. 

A kérdés jogos, hiszen egyrészt éppen egy napja, a csütörtöki kormányinfón mondta Gulyás Gergely, hogy a tegnapi nappal leáll a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kampánya a Fidesznek, de még pénteken is látni lehetett óriásplakátot a főpolgármeterrel. Szóval Karácsony Gergelyt még nem vették le a plakátokról, de Márki-Zayt már rátették nagy buzgalmukban. Biztos, ami biztos. Csak pont ezzel van a baj: hát nem elbizonytalanítják így a törzsszavazót? Nem hirtelen a váltás? 

Közhelyszerűen mindenkinek beugrik a jelenet ilyenkor az 1984-ből: kivel állunk most hadban? Óceániával? Vagy mégsem? Ott legalább a lelkes pártszolgálatosok gyorsan megfordították a zászlókat és a plakátokat, hogy

egyértelmű legyen mindenkinek, ki is az ellenség. 

A másik probléma pedig az összeg: a HVG szerint legalább ötvenmilliót költöttek október 10. óta a kormánypárt közösségi médiás kommunikációjára a Facebook hirdetési összegzése szerint. Ennek a forrása pedig – közpénz lehet? Talán? És kinek a zsebébe vándorol? Ajvé, megint ezek a kérdések. 

(Kiemelt kép: Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay plakát a Dózsa György úton, Fotó: Dimény András/168)

 

 

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.