Ceglédi Zoltán: Csáó, frankó egyedek!

2017. október 27., 08:17

Szerző:

Az összellenzéki összeborulást elutasító, az összefogósdit meghiúsító pártvezetőket a vállukra emelve éljenzik a kommentelők. Főleg a szépkorúak!

Jó napjai vannak Karácsony Gergelynek és Juhász Péternek. Szakmányban születnek a két pártelnököt méltató hozzászólások: na végre, elhatározták magukat, nem árulják el a szavazóikat, ezért nem vesznek részt a kétes összefogósdiban. A pártatlan, steril, szenvtelen, kicsontozó kórboncnoki tényújságírás csimborasszójaként e hozzászólásokból közlünk manipulatív-fals kompilációt

(és többes számban beszélünk, mintha nem egyedül írnám a cikket).

Íme:

„67 éves, vidéki nagymama vagyok. Az előző választáson csak orromat befogva ikszelgettem békésen, és elhatároztam, 2018-ban maradok otthon, maradok demokrata, ahogy Bokros úr kérte. De nem kell, mert ez a két fiatalember esélyt ad, hogy a büdös vén komcsik nélkül voksolhassak az ellenzékre. Köszönöm, Gergő és Peti! Mintha az unokáim lennétek!” „Mi, idősebbek még emlékszünk: a Magyar Szocialista Munkáspárt legnagyobb hazugsága a Hazafias Népfront volt! Ne álljon újra össze a 2014-es csapat! Nem vagytok ti a Kispál!” „Abban biztos voltam, hogy a karakán, tüzes Karácsony Gergely nem fog belemenni az összefogós marhaságba. Ő egy unikum! De féltem, hogy a túl kompromisszumkész, megértő Juhász nem követi, és boldog vagyok, hogy mégis! Nyerő páros: a harcias-domináns Karácsony és a mosolygós-empatikus Juhász! Felkiáltójel!” „Nem értem azokat a nyugdíjas kortásaimat, akik megint összefogósdit akarnak. Elfelejtették, hogy ebből legutóbb is fideszes kétharmad lett? Juhász látja jól, ő már anno is lehúzatta magát erről a listáról, pedig eladhatta volna a becsületét egy mandátumért, mint a többiek!” „Néhány tucatnyi pártaktivista kommentjét meg ordító betelefonáló rögeszméjét mindenképpen keverjék össze milliónyi ellenzéki véleményével! Csináljanak külön tévébeszélgetést is róla!”

„Csáó, frankó egyedek! Én egy fiatal hapsi vagyok, és ez két baró krapek! Jessz, nagyon dzsesszesek!” „Én ilyenkor mindig Hadházy Ákos oldalára megyek kiabálni, hogy miért nem akar összefogást, ezt minden posztja alá beírom, bármiről is szól eredetileg.” „Hogy jelenhet meg ez a cikk a régi-platinás 168 Órában?” „Két karizmatikus vezető, a PM-es kislányt is szeretjük, rájuk szavaz az egész család. A Párbeszéd meg fogja többszörözni a képviselői számát.” „Péter, maga az egyetlen, aki kimondja, hogy nem szabad a Jobbikkal összeállni. A többiek majd szégyenkezve ragasztják a holokauszt-emlékművet leköpő jobbikosnak a kampányplakátot.”

„Én járok az emberek között. Mindenki azt mondja, hogy Karácsony és Juhász. Ez az igazság, nem a közvélemény-kutatások.” „Érdekli őket az emberek akarata, nem az önös érdekeiket nézik. Együtt–P, örökké! Ezt ajánlom csatakiáltásnak!” „Hatvan éve kontírozok és panírozok, a férjem hetven éve centríroz. Mindkettőnk munkája teljes odafigyelést igényel. Úgyhogy fogalmam sincs.” „Nincs arra bizonyíték, hogy a közös lista jobb, mint a legalább öt százalékot elérő pártok önálló listája. Ez a vita akadályozza meg a demokratikus ellenzéki pártokat abban, hogy el tudják mondani, milyen Magyarországot szeretnének.”

Minden vélemény ilyen. Higgyék el, kerestünk, de nem találtunk másfélét. Az emberek száz százalékban azt kommentelik: az Együtt és a Párbeszéd szövetségéhez a fiatalabb erők csatlakozhatnak, de nem kérik a csapatba sem az MSZP-t, sem a DK-t. A kommentelők leszavazták az összefogósdit! 

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.