Íme 99 szám 1-től 100-ig – ön kész zseni, ha 10 másodperc alatt kiszúrja, melyik szám hiányzik!

Tesztelje, hogy megy-e a feladat olyan gyorsan, mint ahogy egy zseni csinálja meg!

2024. szeptember 19., 14:55

Szerző:

Egy zseni az, aki ezt gyorsan megfejti, de egy zseni lehetett az is, aki ezt a rejtvényt megalkotta és megosztotta az X-en, hiszen az ember remekül tesztelheti a képességeit ezzel a játékkal. Önnek hogyan megy?

A zseni szintidő 10 másodperc! Önnek elég lesz?

Amint azt ön a fenti képízelítőből láthatja, valaki felírta egy négyzetbe a számokat egytől százig. De egy szám mégis hiányzik. Ha ön mindössze 10 másodperc alatt kiszúrja, hogy hol nem stimmel a számsor, akkor önnek rendkívüli képességei vannak! Ha szeretné mérni az időt, akkor kattintson alább a play gombra, indítsa be ez a visszaszámlálót, a teljes rejtvényt az alatt találja.

Nos, melyik szám hiányzik?

A megfejtést alább találja

A megfejtés helyett itt most következzen egy lazán kapcsolódó érdekesség, hogy egy kicsit görgetni kelljen a helyes válaszért – nem szerencsés egy rejtvény alá közvetlenül odatenni a megoldást, hiszen könnyen elrontja a játékot.

És ha már egytől százig nézzük a számokat ebben a rejtvényben, akkor erről az juthat az ember eszébe, hogy nemrég jelent meg a 100 leggazdagabb magyarról szóló idei kiadvány, amiből kiderül, hogy bár a legkevésbé nekik van szükségük még több pénzre, mégis több mint 1400 milliárd forinttal nőtt ennek a embernek a vagyona az elmúlt évben.

A legvagyonosabb magyar továbbra is Mészáros Lőrinc, aki 990 milliárdos vagyonnal rendelkezik – ez 50 százalékkal nagyobb, mint tavaly, amikor 660 milliárd forintos becsült összeg jelent meg a neve mellett. Második Csányi Sándor, az OTP-vezérnek „csak" 610 milliárdja van. És hogy miből jön össze ez a vagyongyarapodás?

„Az Opus, ami az egyik pillére a Mészáros Birodalomnak, árfolyama tavaly háromszorosára nőtt. Ez az egyik. A másik pedig az MBH Bank, amelynek a piaci kapitalizációja 2400 milliárd forint. Csak összevetésként az OTP-nek csak a duplája. Tehát az OTP csak a duplája ennek”

– magyarázza Szakonyi Péter, hozzátéve, hogy tavaly az MBH Bank 340 milliárd feletti profitot ért el, tehát ha ezt a két dolgot összeszámoljuk, az ő becslésük – vagyis a 990 milliárd forintos vagyon – még visszafogottnak is tekinthető. További részletek itt!

Itt a megfejtés

Egy egyszerű módszer a jó válasz megtalálására, ha az ember megfigyeli, hogy az első sor végén a 9-es szám van. Az alatta levő sorokban szintén 9-9 szám található, így a sor végén mindig 9-cel osztható számnak kell lennie – legalábbis addig, amíg a kimaradt szám bele nem kavar a sorrendbe. A második sor végén tényleg ott a 18, eggyel alatta a 27, az alatt viszont a 37 van, pedig a 36-nak kéne lennie, tehát a 28-cal kezdődő sort kell jobban megnézni, abban található a hiba.

Nos, egyetlen sort tényleg jó gyorsan végig lehet nézni hogy az ember megállapítsa, hogy a hiányzó szám a:

33.

(Kiemelt kép: X.com/Matt Pinner)