Hohó, ez az Európa-térkép 3 hibát tartalmaz! Ön kiszúrja 30 másodperc alatt mindegyiket?

Hol hibás ez az Európa-térkép? Ön vagy zseniális földrajzos vagy nagyon jó a vizuális memóriája, ha mindhárom hibát megtalálja fél perc alatt.

2024. szeptember 15., 07:39

Szerző:

A fenti ábra csak egy kis ízelítő, alább található az a teljes Európa-térkép, ami a mai képes rejtvényünk tárgya. Mennyire ismeri kontinensünk földrajzát? Most kiderül!

Egy Európa-térkép, három hiba

Alább látható egy Európa-térkép. Első pillantásra talán nem szúr szemet, de van vele egy kis probléma. Vagyis pontosabban nem is csak egy: három helyen brutális valótlanságot mutat az ábra. Annyiszor látja az ember az élete során a kontinens rajzát, vajon feltűnik most, hogy nem teljesen ugyanolyan a térkép, mint amilyen szokott lenni? A szerkesztőségünkben végzett rövid és egyáltalán nem reprezentatív felmérés szerint ha ön 30 másodperc alatt mind a három hibát megtalálja, akkor a leggyorsabbak közé tartozik. Van kedve időre játszani? Akkor indítsa be az alábbi, félperces visszaszámlálást tartalmazó videót, aztán görgessen lejjebb a feladványig!

Alább mutatjuk a térképet, ami három helyen hibás. Melyik az a három hely?

 Ez a térkép 3 helyen hibás. Ábra: 168.hu/Mapswire.com/Gyulai Bence

Ha nem találja elég nagynak a fenti ábrát, akkor kattintson ide a nagyobb verzióért, külön fülön fog megnyílni csak a kép!

A megfejtést az oldal alján találja

Mindig attól tartunk, hogy valaki esetleg túl gyorsan görget és véletlenül idejekorán meglátná a megfejtést, ha azt azonnal odatennénk a feladvány alá. Ezért mindig van egy kis helykitöltő a kérdés és a válasz között, és ez a helykitöltő ezúttal természetesen az Európa című dal lesz Varga Miklóstól.

Itt a megfejtés

Nos, mutatjuk, melyik az a három terület, ahol nem volt pontos a térkép.

 Itt hibás a rejtvénytérkép. Ábra: 168.hu/Mapswire.com/Gyulai Bence

Igen, egyrészt tartalmazott egy folyót az áltérkép, ami Franciaországból Olaszország felé indulva mágikus módon felfolyik az Alpok emelkedőin, és ott a túloldalon lefolyva a Ligur-tengerbe ömlik. Ilyen folyó természetesen nem létezik a valóságban.

Létezik viszont Korzika és Szardínia, de a két sziget a feladványból hiányzott, ez a kettes számú hiba.

Harmadrészt pedig a Fekete-tenger déli partja, azaz Törökország északi partja néz ki teljesen máshogy a feladványban, mint a valóságban. Törökország két, a Svédország partjai mellett levő szigetre kísértetiesen hasonlító, de igazából nemlétező szigetet is kapott a rejtvényben.

Alább találja a helyes térképet, ami a valós helyzetet ábrázolja.

 Európa a valóságban. Ábra: Mapswire.com

Nem lett meg mind a három? Egyszer már játszottunk ilyet, de akkor Magyarország térképével, próbálja ki azt is, hátha ott mind a három hiba meglesz!

(Kiemelt kép: 168.hu/Mapswire.com/Gyulai Bence)