A várandós Tornóczky Anita félelmetes tüneteket tapasztal a kánikula miatt: Reméljük, nem lesz semmi komolyabb

Tornóczky Anita az RTL-nek mesélt arról, hogyan bírja a kánikulát terhesen.

2024. július 11., 09:32

Szerző:

Rengeteget hallottunk Tornóczky Anita tévés személyiségről az elmúlt 5 évben, többek között megnyerte A Konyhafőnök VIP című műsort, de arról a nagyközönség végig nem tudhatott, hogy a médiaszemélyiség milyen nehéz időszakon megy keresztül. De a teherbe esésért folytatott küzdelem azonban idén végre véget ért, Tornóczky Anita immár a várandósság ötödik hónapjában jár a lombikprogramnak köszönhetően. A terhességének második trimesztere azonban pont a kánikulával esik egybe, és ez enyhén szólva nem könnyíti meg a dolgokat, sőt, komoly tünetek jelentkeztek.

Tornóczky Anita szívritmus-problémái rosszabbodtak

Tornóczky Anita tűnt fel az RTL-en tegnap a Fókusznak a kánikuláról szóló összeállításában. A médiaszemélyiség azt mondja, hogy szívritmus-problémái annyira rosszabbodtak a melegtől, hogy komolyabb vizsgálatokra lett szükség. Így fogalmaz az alább megtekinthető videóban:

„Nagyon rosszul viselem ezt a meleget, de azt hiszem, hogy minden várandós így van ezzel. Már előtte kezdődtek furcsa, aritmiajellegű dolgok, és azt javasolta a kardiológus, hogy mindenképpen rakjunk fel egy 24 órás holtert. Aztán lesz majd még egy szívultrahangom, és a kettőt majd összefésülik. A nagyon nagy mennyiségű víz, a súlyfelesleg, az, hogy én egész életemben sportoltam, és most nem sportolok egyáltalán, meg hát a vérmennyiség is megnövekszik – ez mind hozzájárul ahhoz, hogy legyen az embernek egy kis szívproblémája. Reméljük, hogy nem lesz semmi komolyabb.”

Itt tudja megtekinteni a teljes videót, amiben Sárközi Ákos séf pedig azt említi, hogy párjával együtt többek között napszemüveg és baseballsapka viselésével is próbálnak védekezni a meleg ellen.

Tornóczky Anita és a holter

Tornóczky Anita minderről megelőzőleg már az Instagramon is publikált egy posztot, ebben megmutatta, milyen elektródákat kellett viselnie a mellkasán 24 óráig. A következőket írja a posztban:

„Újabb kis epizód a terhességben. Sokszor furán viselkedik a szívem és ennek utána szeretnénk járni. Nyilván a +15 kg, a vizesedés és a heti 4 edzés helyett nulla nem barátja a szívnek... kaptam egy holtert.
A holter gyakorlatilag egy 24 órás EKG, amely a szívből érkező elektromos jeleket rögzíti. A mellkasomra a megfelelő helyekre egyszer használatos öntapadós elektródát rögzítettek, amikhez a vezetékek kapcsolódnak. A készüléket egy nyakba akasztható hordozható tokban kell viselni és 24 órán keresztül nem szabad levenni és víz sem érheti. Nem kényelmes 35 fokban!”

A következő fénykép tartozik a fentiekhez, amin jól látszik, milyen készüléket kellett viselnie Tornóczky Anitának.

(Kiemelt kép: Tornóczky Anita Instagramja)