Tornóczky Anita kiakadt: A nőket kitesszük mindenféle dolognak, és a férfiakat pedig ki sem vizsgáljuk

Tornóczky Anita immár várandós kismamaként nyilatkozik valamiről, amit érezhetően nagy igazságtalanságnak tart.

2024. június 28., 09:57

Szerző:

Tornóczky Anita nagy bejelentést tett a múlt héten: hosszas kísérletezés után sikerrel járt náluk a lombikprogram, így a médiaszemélyiség most kisbabát vár. Ezzel kapcsolatban adott most nyilatkozatot a Bors című kiadványnak.

Tornóczky Anita a lombikprogram igazságtalanságairól

Tornóczky Anita arról számol be, hogy amióta bejelentette, hogy babát vár, rengeteg olyan nő írt neki, akik szintén lombikkal próbálkoznak, de egyelőre sikertelenül. Ők azt mondják, nagyon sok erőt ad nekik, hogy hallhatják valakinek a sikersztoriját.

„Nem tudom, hogy más országokban ez miként van, de Magyarországon olyan, mintha ez egy borzasztóan ciki, szégyellnivaló dolog lenne”

– mondja Tornóczky Anita, aki tudatosan próbál küzdeni a stigma ellen. Hozzáteszi, hogy ez a stigma ráadásul mintha a nőkkel szemben még erősebb lenne:

„Arról nem is beszélve, a társadalom számára az teljesen természetes, hogy a nőket kitesszük mindenféle dolognak, és a férfiakat pedig ki sem vizsgáljuk. Pont erről beszélgettem Sevcsik Annával, a Babagenetika Egyesület alapítójával, hogy renget olyan nő keresi fel őket, akik évek óta próbálkoznak, sikertelenül. Mikor ahhoz a kérdéshez érkeznek, hogy a partnere, a párja vagy a férje volt-e már kivizsgáláson, azt válaszolják, hogy igen, még az elején. És amikor arról is faggatják őket, hogy mindent rendben találtak, kiderül, hogy nem, és nem is foglalkoztak a problémával.”

Tornóczky Anita a hullámvasutazáshoz hasonlítja a lombikprogramot

Örömökkel és megpróbáltatásokkal teli út vezetett Tornóczky Anitáék számára ehhez a terhességhez. Az állatvédő médiaszemélyisége az örömhírt a Best magazin címlapján közölte a múlt héten. A Konyhafőnök VIP győztese azt meséli, hogy a lombikprogram során márciusban jártak sikerrel Kassán, a második beültetés alkalmával. Medgyessy Péter volt miniszterelnök nevelt lánya a következőket árulta el az elmúlt időszakról:

„A stimuláció és a hormonpótlás miatt tíz kilót híztam. És mivel már a várandósságom előtt is terhességi tüneteket produkáltam, furcsa volt, hogy azok a beültetés után idővel szűnni kezdtek. Bepánikoltam, és sírva mentem az első ultrahangra, hogy itt biztos nincs gyerek. Az orvosom boldogan felkiáltott, amikor látta, hogy nincs baj… Öt éve velünk együtt várt erre az örömhírre. És zokogott az endokrinológusom is, amikor elküldtem neki a felvételeket, hiszen ő is évek óta fogta a kezem és csinálta velem együtt ezt az őrületet.”

Megvoltak már a genetikai vizsgálatok is, és mindent rendben találtak a születendő kisfiúnál. Tornóczky Anita nem akart a lombikprogramról nyilvánosan beszélni, de így még embert próbálóbbá vált ez az egyébként is roppant nehéz időszak. Amikor a külseje láthatóan megváltozott minden különösebb indokolás nélkül, akkor a kommentelők rögtön találgatni kezdtek és persze nem a legjóindulatúbb ötleteiket írták bele a hozzászólásaikba:

„Többen például azt hitték, plasztikai beavatkozás miatt változott meg az arcom, miközben épp csak nem sikerült a beültetés, ami miatt 10 kilót híztam. Legszívesebben kiabáltam volna, hogy éppen pont tíz emberre való hormont szúrok naponta, de alárendelem magam ennek is, mert szeretném, hogy végre legyen egy kisbabám. Nagyon rossz ezeket megélni, miközben az ember testileg és lelkileg egy hullámvasúton ül.”

(Kiemelt kép: Tornóczky Anita Instagramja)