Fogyás – Zoltán Erika kipróbálta a kéthetes léböjtkúrát, megdöbbentő eredménnyel: Sokkoló volt, eltorzultam

Zoltán Erika arról is beszélt, mikor kezdtek felmenni rá a kilók, de hozzátette azt is, hogyan szabadult meg tőlük végül.

2024. június 11., 13:30

Szerző:

Zoltán Erika nagy fogyás hírét osztotta meg nemrégiben, de most a Kiskegyed videós interjújában részletesen is beszél arról, hogy hogyan mentek fel rá a kilók annak idején, és hogy hogyan szabadult meg tőlük végül.

Zoltán Erika és a testsúly

Zoltán Erika visszaemlékszik, hogy gyerekként keveset evett, és csak kamaszkorban kezdett el felmenni rá néhány kiló, de utána fiatal nőként sem volt tartós sosem, ha meghízott, még a szülés idején sem. De aztán változókorba lépett, és minden megváltozott. Így mesél arról, amikor felmentek rá a kilók és mindent kipróbált, még a léböjtöt is, de semmi sem segített:

„Elindult 2011 elején a klimax. Ugye ez a második kör a nők életében: első a tinédzserkor, a második ez. Nálam ez olyan mérhetetlenül sokáig tartott és annyira eltorzított, hogy a legdurvább, a legeklatánsabb és talán a legijesztőbb példa az volt, amikor »ez a kúra se működik, ez se, az se«, szóját szedtem, mondták, hogy nem jó, mindent kipróbáltam... jött a léböjtkúra. »Na akkor most! Erős akaratú vagyok, meg bírom állni, megcsinálom!« Két hét léböjtkúra után 4 kilóval lettem több. Nem kevesebb, több! Akkor azt mondtam, hogy oké, én kitartó típus vagyok és nem adom meg magam, de azért ez egy kicsit sokkoló volt. Egy picit úgy fel is adtam. Nagyon-nagyon nagy segítség volt, hogy annak ellenére, hogy valóban önmagamhoz képest eltorzultam, hiszen felpuffadt nagyon az arcom, jött az a fajta gyomor, amivel nem tudsz igazán [mit csinálni], próbálod takargatni, de sehogy nem akar az onnan eltűnni, de a fellépéseken ezt nem éreztette velem a közönség, aki ott állt velem szemben.”

Zoltán Erika azt mondja, hogy ekkoriban sokkal nehezebbek volt a számára a fellépések, a túlsúly miatt ízületi problémái is lettek, de a közönség szeretete mit sem változott, és ez sok erőt adott a számára. De a műsorból bizonyos dolgokat az egészsége miatt ki kellett vennie, mert már nem mentek.

Zoltán Erika így fogyott végül le

Hat évvel később az énekesnő egy koncertre készülve találkozott egy tanácsadóval, akivel aztán barátnők is lettek. Ő adott neki egy fontos tippet, hogy hogyan próbálja meg megváltoztatni az életét a változókor sokadik évében. Zoltán Erika így beszél erről:

„2017-ben a klimax már a hatodik éve tartott. »Azzal nehéz lesz mit kezdeni, de próbáljuk meg, azt, amit tehetünk, tegyük meg.« Első körben leállított a tejtermékekről. Azt gondolom, ez volt a legnehezebb, amit meg kellett lépnem, mert én nagyon-nagyon szerettem mindent. A tejeskávé az életem része volt, lesz és marad – azóta átálltam mandulatejre természetesen. Imádtam minden sajtot, az esti vörösbor mellé elképzelhetetlen volt, hogy ne legyen ott egy kis finom camembert. Na, ezeket mind el kellett felejteni, mert arra gondoltam, hogy ezt még nem próbáltam ki. Ha kipróbálom, kiderül, hogy működik-e vagy sem. Körülbelül 4 vagy 5 hónap telt el, betartva szigorúan azt, hogy semmi tejterméket, se joghurt, se sajtikák, sehol semmi, amiben reszelt sajt volt, azt is ki kellett hagyni. [...] Mindent meg kellett változtatni, alapvetően újra kellett gondolni az egész otthoni főzést, ami egyébként mindenkinek jó volt, ezzel senkinek nem tettem rosszat a családomban. És olyan 4-5 hónap volt, hogy elkezdtem érezni, hogy a közérzetem jobb lett. Az a gyomor, amit mindig itt magam előtt láttam, az elkezdett picit visszahúzódni. Tempóban nagyon lassú volt [a fogyás]. De ami a legnagyobb eredmény volt: hogy az ízületi problémáim elkezdtek visszahúzódni.”

Zoltán Erika arra emlékszik vissza, hogy a hétvégi fellépésektől hétfőre ekkoriban mindig bedagadtak a térdei. Ez is elmúlt, amikor megtalálta a neki megfelelő étrendet. Viszont súlyosbította a helyzetet, hogy gerincsérvet kapott, arra pedig szteroidokat, és ez a kezelés szintén a testsúlynövekedést erősítette. De 2023-ban végre sikerült rendbe hozni Zoltán Erika hormonháztartását, és ez kitartó munkával párosulva meghozta a gyümölcsét: újra ötössel kezdődik az énekesnő testsúlya.

Alább találja a teljes videót, amiben Zoltán Erika a szüleiről is beszél, említi mindhárom féltestvérét (akik közül az egyikkel csak 2014-ben találkozott először személyesen), valamint azt is elmeséli, hogy próbálják a lányát, Zoét a zenei pályán terelgetni, de egyelőre csak az biztos, hogy az éneklés nem neki való, a tánc-mozgás azonban igen. Kattintson a play gombra!

(Kiemelt kép: YouTube/Kiskegyed videó)