Fogyás: Molnár Anikó elárulta, a leadott 27 kilónak a fele miért ment olyan könnyen vissza

Molnár Anikó injekciókúrával fogyott, de önmagában ez nem elegendő a tartós fogyáshoz.

2024. június 3., 14:55

Szerző:

Egyre inkább elterjedt az utóbbi időben, hogy túlsúlyosak cukorbetegeknek való gyógyszerekkel próbálnak fogyni, de Molnár Anikó nem ebbe a kategóriába tartozik.

Molnár Anikó 27 kilót fogyott

Emlékezetes, milyen látványos átalakuláson ment át Molnár Anikó néhány évvel ezelőtt. Mint mondja, a súlya 100 kiló felett volt, és a Story.hu által közölt nyilatkozata szerint négy-öt éve volt, hogy elment egy vizsgálatra. Az eredmények nem voltak biztatóak.

„Nagyon rossz eredményeim születtek, és kiderült, hogy egy hajszál választ el a cukorbetegségtől.”

Először tablettát írt fel az orvos, de ez nem használt, így a doktor egy más megoldáshoz fordult:

„Jött a következő szint, az injekciókúra. Első körben lement 27 kiló, de aztán a fele visszajött, mert nem iktattam be mellette a rendszeres sportot.”

Molnár Anikó azt mondja tehát, hogy az injekciókúra is csak a rendszeres mozgással együtt vált be a számára, ráadásul hozzátette, hogy akkor még nem volt divat a cukorbetegeknek szánt gyógyszer fogyáshoz használni, most viszont elszomorítja, hogy annyian használják ezt a szert, hogy közben hiánycikké vált, és a valódi cukorbetegek nem jutnak hozzá. Molnár Anikó egyébként a fogyás utáni alakját még egy mellnagyobbítással egészítette ki, és a végeredménybe a közösségi médiában nyújt bepillantást.

A cukorbetegnek szánt gyógyszer ráadásul nemcsak fogyásra jó

Az eredetileg szemaglutidra nevű gyógyszer,  amelyet cukorbetegek kezelésére fejlesztettek ki, hatékony fogyasztószernek is bizonyult, ráadásul nemrég kiderült, hogy számos szív- és érrendszeri betegség kockázatát is csökkenti, és nem csak azzal, hogy segít megszabadulni a túlsúlytól. Mindezt a Guardian című lap írta a múlt hónapban a University College London kutatóinak tanulmányára hivatkozva. Eszerint az általában injekcióval bejuttatott szemaglutid 20 százalékkal csökkenti a szívroham, a szélütés vagy más szív- és érrendszeri megbetegedés halálos kimenetelének kockázatát is.

A kutatók tanulmánya szerint már egy kis fogyás is javíthatja a kardiovaszkuláris betegségek kimenetelét. Az elhízás európai kongresszusán ismertetett tanulmány szerint azonban a gyógyszer attól függetlenül jótékony hatással bír a szív- és érrendszerre, hogy mi volt a kezelt páciens kiindulósúlya vagy hogy mennyit fogyott a szemaglutiddal.

John Deanfield professzor, a kutatás vezetője szerint a szemaglutidot rutinszerűen kellene felírni kardiovaszkuláris betegségek kezelésére. „Ez a fantasztikus gyógyszer korszakalkotó. A tanulmányunk azt sugallja, hogy a fogyáson túl a szemaglutid a szív- és érrendszeri kimenetelek javítását alternatív mechanizmusokkal éri el. Egyértelmű, hogy valami más is történik, ami a szív- és érrendszernek előnyös” – közölte, majd kifejtette: úgy véli, hogy a szemaglutidra úgy érdemes tekinteni, mint a koleszterincsökkentőként ismert sztatinokra, amelyek az 1990-es években forradalmasították a gyógyászatot. „Most már van egy gyógyszercsoportunk, amely képes átalakítani az öregedés sok krónikus betegségét” – mondta.

A szemaglutid fogyasztási hatását vizsgáló tanulmány azt találta, hogy átlagosan 10,2 százalékos fogyást és 7,7 centiméteres derékkörfogat -csökkenést érnek el a szer használói.

(Kiemelt kép: Molnár Anikó Instagramja)