Reviczky Gábor elárulta, az édesanyja milyen tragédia után kapott tudathasadást: Skizofrén lett

Reviczky Gábor a Családfamesék című műsorban beszélt a felmenőiről.

2024. március 25., 07:57

Szerző:

A családjáról beszélt Reviczky Gábor a Csaldáfamesék című műsorban az M5-ön.

„Feltételes nemesi származásunk van”

– mondja a 74 éves, rákból nemrég felgyógyult színész, akinek a családfakutatás szerint erdélyi nemesi felmenői vannak.

Reviczky Gábor az édesanyjáról

„Édesanyámék baranyai svábok voltak”

– teszi hozzá, hogy anyai ágról milyen származású. Édesanyja életét azonban egy súlyos tragédia tette tönkre:

„édesanyám a világ legszebb nője volt. [...] Énekesnői pályára készült. Minden énekversenyt ő nyert meg, a Záray Márta mindig a második lett, és a Záray Mártából lett énekesnő. Édesanyám tulajdonképpen egy nagyon súlyos betegséget kapott, amit, ha tudták volna... a mai napon nagyon egyszerűen tudnának kezelni. Beleszeretett egy orvosba, és nem volt viszonzás, és ettől bekattant szegény. Tudathasadást kapott, vagyis skizofrén lett. Sajnos a gyerekkoromat nélküle töltöttem el. 13 éves voltam, amikor öngyilkos lett, de az azt megelőző időben is egyedül voltam otthon az öcsémmel, mert az apám folyton dolgozott. Azt hiszem, a mai napig szenvedem az anyahiányt. Mert szeretetet csak az anyától kaphatsz. A szeretetet az anya ülteit be a gyermekbe, és ha az nincs, akkor...”

Az interjúnak ezt a részletét a Facebookról is vissza lehet nézni.

Édesanyja tragikus haláláról még a következő részleteket árulja el a műsorban:

„anyám 1962. január 19-én lett öngyilkos. A vonat alá vetette magát. Az ő apukája jött szólni, mert nem volt telefon, ő jelentette be, aki tüdőfőorvos volt a tatabányai kórházban.”

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, a lelki elsősegély-szolgálat a nap 24 órájában elérhető! Hívja most a bármely szolgáltatótól ingyenesen hívható telefonszámot: 116-123!

Reviczky Gábor a feleségéről

A családjával kapcsolatosan Reviczky Gábor nemrégiben sokkal szebb emlékeket elevenített fel. Így mesél például arról, hogyan kötöttek házasságot negyedik feleségével a XX. század utolsó napján:

„a negyedik házasságomban is előbb született meg a két gyermek, tehát leányanyaként működött a feleségem, és a második gyermek megszületése után tűztük ki a házasságot, és azt is úgy, mert ez jól működött, és a mai napig jól működik, hogy 1999. december 31-re kértük meg az anyakönyvvezetőt, hogy jöjjön be a polgármesteri hivatalba, mert a következő naptól már ezer éve ismertük egymást. Ezzel is jelezni akartam, hogy ez egy örök és egy végleges kapcsolat, mert ez nagyon jól működik a mai napig is.”

Reviczky Gábor elmondja, hogy 46 éves volt, amikor mostani feleségével megszületett az első közös gyermekük, de arra a kérdésre, hogy a későbbi felesége hány éves volt ekkor, ezt válaszolja:

„19 év differencia van köztünk, matekból nem vagyok jó.”

(Kiemelt kép: Médiaklikk/Családfamesék)