Botrány a császári családban: Mako japán hercegnő lemondott a nemesi címéről és az Egyesült Államokba emigrál

A császár unokahúga új életet kezd az USA-ban. 

2021. november 14., 09:43

Szerző:

A frissen megházasodott volt heregnő, Mako Komuro elhagyta Japánt és az Egyesült Államokba költözik a férjével. A császár unokahúga feladta nemesi címét múlt hónapban hogy hozzámehessen az egyetemei szerelméhez, Kei Komuróhoz. Vasárnap együtt mentek ki a Haneda Reptérre, hogy felszálljanak a New york-i járatra; a reptéren a hercegnő rajongói és újságírók várták őket. 

 

A házasság Japánban nagy vitát váltott ki az uralkodó családjának médiaszereplésével és a nemi szerepekkel kapcsolatban. Makót, aki a koronahercegi pár, Kiko hercegnő és Akishino herceg lánya, poszt traumás stresszel diagnosztizálták az eljegyzése után. Az eljegyzés pénzügyi botrányba torkollott és nagy média-érdeklődés kísérte. A pár ráadásul három évig nem is nagyon látta egymást, a férj ugyanis egy New york-i jogi cégnél dolgozik. 

Az esküvő után a volt hercegnő megkapta az útlevelét, így elkísérheti Keit az Egyesült Államokba. 

 

(Kiemelt kép: Kei Komuro (jobbra) and Mako, Japanese former Princess, head for an airplane at Haneda International Airport in Tokyo on November 14, 2021. Kei Komuro and Mako are scheduled to live in New York, United States. Fotó: Ryo Aoki / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)