Koncz Gábor arról, hogy életében szobrot állítottak róla Mezőkeresztesen: Azt hiszem, megérdemeltem

Koncz Gábor a gerincműtéte óta bottal jár, hét éve megnősült.

2024. március 5., 16:30

Szerző:

Koncz Gábor és felesége interjút adtak a Buda Környéki Televíziónak. A legendás színész, aki azzal büszkélkedik, hogy volt olyan év, hogy 9 film főszerepét játszotta el, arról mesél, hogy 2017-ben megházasodott. A feleségét Konczné Kádár Katának hívják, és a színész a következőképpen beszél a megismerkedésükről:

„hét éve megnősültem. Katám bejáratos volt a műhelybe, amit nem nagyon szerettem. De ő másfél évig járt az Iparművészetire, az igazgató jó barátom volt, a Nagy Józsi. Bejárogatott oda, és kilopkodta az én drága szerszámaimat, mert én mindig azt hoztam nyugatról. Mindenki rajtam röhögött, nem is akármilyet, főleg Boscht meg Makitákat hoztam. Ő aztán igénybe vette, és csinált mindenféle díszeket. Ez a mániája.”

Az alábbi interjúban szóba kerül az is, hogy igen ritka, hogy valakiről még életében szobrot állítanak, márpedig Koncz Gáborról van már szobor a szülővárosában, Mezőkeresztesen. A színész a következőket mondja erről:

„azt hiszem, megérdemeltem. Tudod, a templom mellett van, én, aki keresztény ember vagyok abszolút, Isten rám teszi így a kezét. Csak még sokáig ott maradjon a keze! De tartozik is nekem! Gyerekkoromban ministráltam, de nemcsak ministráltam, odaugrottam fújtatni is, amikor kimerült a kántornak a levegő. Szóval mindent csináltam mindent.”

Alább látható az interjú első része.

A másik részben a színész és a felesége a kapcsolatukról beszélnek, többek között a következőket mondva:

„Gáborral hét éve élünk együtt, és mondhatom, hogy nagy a szimbiózis közöttünk. Sok közös van bennünk, a környezet szeretete, a vadászat szeretete, az építészet szeretete. Lényegében reggeltől estig együtt töltjük a napot. Mindenhova együtt megyünk, mindent együtt csinálunk, ami kicsit unalmasnak hangozhat, vagy túl soknak, de mi ezt nem érezzük. Támogatjuk egymást mindenben. Dolgozunk a ház körül. Nagy ház, nagy kert, van mit csinálni, mi szeretjük. De közben szakítok időt az alkotásra. Nagyon sokat beszélgetünk Gábor művészetéről, az életéről. Mindent megbeszélünk, minden előadást, filmet… Ez nagyon jó dolog egyébként. Szerintem mindent tudunk egymásról. Titok nincs, meg tabu sem.”

Itt lehet folytatni az interjúnézést.

Gregor Bernadett pedig egy nemrég megjelent interjúban beszélt Koncz Gáborral való viszonyáról. A következőket mondta a Story magazinnak az alábbi videóban édesapjára, a 2006-ban 66 évesen elhunyt Gregor József operaénekesre emlékezve:

„17 éve lesz, hogy édesapámat elveszítettem. Koncz Gábor egy olyan kollégám, akitől rengeteget tanultam, mint színészkollégától – és rendezett is engem. Egy vele való próbafolyamat felér néhány év kurzussal az egyetemen. Kialakult közöttünk egy olyan mély emberi kapcsolat, egy olyan barátság, hogy nekem nagyon sokszor ő pótolta az édesapámat az életemben. Bizonyos élethelyzetekben, amikor szükségem lett volna 2 jó, bölcs szóra, akkor hozzá mindig bizalommal fordulhattam.”

Koncz Gáborról a színésznő elmondja, hogy szinte családtagok lettek ők egymásnak. A 85 éves színész-rendező rendszeresen küld kolbászt Gregor Bernadett fiának. Ezt a videót pedig alább tekintheti meg.

(Kiemelt kép: YouTube/Buda Környéki Televízió)