Ön költene egy ló mediálta önismereti műhelyre?

Csak mert az Magyar Villamos Művek szerint jó ötlet a ló mediálta műhely. Írásbeli kérdéssel próbálta megtudni Orbán Viktor miniszterelnöktől Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese, hogy pontosan milyen eljárással döntenek a Magyar Villamos Művek (MVM) szponzorációs pénzeinek odaítéléséről – értesült az rtl.hu.

2023. november 6., 17:30

Szerző:

Az állami vállalat két év alatt csaknem 7 milliárd forint értékben kötött szponzorációs és egyéb szerződéseket, többek között egy ló mediálta műhellyel is. Azt ugyanakkor nem tudni, ki és minek alapján döntött az összegekről – írja a portál.

Orbán Viktor nevében Koncz Zsófia fideszes államtitkár válaszolt, aki azt írta: „Az MVM Zrt. fontosnak tartja azokat az együttműködéseket, amelyekkel vissza tud adni a társadalomnak. A vállalatcsoport belső döntés alapján határozza meg a támogatotti kört.

A kérdés azért is fontos, mert a megszerzett dokumentumok alapján megkérdőjelezhető költések is voltak az elmúlt két évben. Az állami vállalat milliókkal támogatta például a Férfiak Klubját, tízmilliók jutottak Demjén Ferenc-szponzorációra, de nem sajnálták a pénzt egy „ló mediálta önismereti műhelyre” sem.

Az MVM – az ismertté vált költekezési botrány után – szponzorálta az Antall József Tudásközpont egyik rendezvényét is, pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy többé nem adnak pénzt a szervezetnek – írja a lap.

(Fotó: Silje Midtgård/Unsplash)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően a belügyminiszter az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot, 2024. május 24-i kezdettel.