Kis Grófo édesapjának szobrot állítottak: a mulatóssztár ezeknek a fideszes politikusoknak mond köszönetet

Felavatták idősebb Kozák László szobrát: a fia, Kis Grófo posztolt erről az Instagramon.

2023. június 30., 08:59

Szerző:

Szoboravatásról posztolt Kis Grófo, akit nemrég a 30. születésnapja alkalmából maga Orbán Viktor köszöntött fel. A mulatóssztár nemrégen állami kitüntetésben részesült, és most újabb megtiszteltetés érte: édesapjának szobrot állítottak Szolnokon.

Kis Grófo a következőket írja a rangos eseményről az Instagramon, köszönetet mondva több fideszes politikusnak:

„szeretném veletek tudatni, hogy a mai nap eléggé fontos volt a Grófo család számára is,hiszen az édesapámat ábrázoló szobrot a mai nap avatták fel a Szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Erkel-terménél! A szobrot Pogány Gábor Benő szobrászművész úr készítette, köszönjük neki! Édesapám ebben az intézményben kezdte a pályafutását és azt gondolom, hogy ennél méltóbb helyet nem is kaphatott volna a szobor! Édesapám ma lenne 52 éves!
Külön köszönet Szalay Ferenc Polgármester úrnak, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő asszonynak, Kubatov Gábor Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országos pártigazgatója és alelnöke, országgyűlési képviselőjének és Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos úrnak, hogy eljöttek és tiszteletüket tették ezen a megemlékezésen! Köszönöm Lakatos Mónika művésznőnek a fantasztikus produkciót, külön köszönet Mága Zoltán hegedűművész úrnak a színvonalas produkciót! Édesapám vágya mindig az volt, hogy maradandót alkosson ezen a földön és én úgy gondolom, hogy sikerült is,hiszen legfőképpen a romák körében az ő dalai által mindig élni fog! Sokat tett azért is, hogy a dalaival közelebb hozza egymáshoz a romákat a nem romákkal! Ezt az elvet mi is visszük tovább!
Fontos volt számára az is, hogy amit ő elért az életben, azt a családja a nevéhez méltóan képviseljék és tovább adják, hiszen ő nagyon büszke volt a Grófo névre, amiből fakadt is egy ötlete kb. 10 évvel ezelőtt, hogy ő szeretne a roma társadalmon belül alapítani egy nemzetet, ami Grófestyi névre hallgat! Ezzel a szoborral a Grófestyi név örökre fennmarad!”

Alább látható a csoportkép a szoborral.

(Kiemelt kép: Kis Grófo Instagramja)