Reviczky Gábor megrázó részleteket mesélt el a diagnózisáról: Három bordámon csontrák

Reviczky Gábor annyira beteg lett a kemoterápiától, hogy elájult az autóban, derül ki legfrissebb interjújából.

2024. március 20., 10:37

Szerző:

Reviczky Gábor tavaly év elején kapta meg a diagnózist, hogy rákos, de most már túl van a kemoterápián, és a színpadra is visszatért. Újra szerepel a Dzsungel könyvében, valamint a Képzelt betegben a Pesti Színházban. Elsősorban ez utóbbi darabról szól a Fókusz friss riportja, amiben a 74 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész elmeséli, milyen nehéz volt a kemoterápia időszaka:

„Most már kezdek javulgatni. A kemó az mindenkit kikészít, én szeptember 4-én kaptam az utolsót. Én életemben ilyen beteg nem voltam, mint a hatodik kemótól, nem tudtam vezetni se. Elájultam az autóban.”

Így idézi fel azt a pillanatot, amikor egy CD-n megkapta az eredményeket, amiből kiderült, hogy a prosztatarák mellett súlyos áttétek is találhatók a szervezetében:

„három bordámon volt csontrák, a gerinc tövében csontrák, itt fölül nyirokmirigyrák... meg még a prosztata. Rettenetesen fáradékony vagyok, alig bírok valamit.”

Reviczky Gábornak a mai napig havonta egyszer be kell mennie a kórházba kontrollra, háromhavonta kap injekciót. Említi azt is, hogy kevés a szervezetében a vas, ezt természetes úton pótolja. Azt mondja, nem zavarja, hogy betegen játssza a képzelt beteget, sőt, Reviczky Gábornál az életben pont fordított a helyzet: úgy mondhatjuk, hogy képzelt egészséges. A színész így fogalmaz:

„egy pillanatig nem tudtam úgy felfogni, hogy egy végzetes betegségem van. Nem tudatosítom magamban a betegséget, azt nem szabad. Ugyanúgy kell élni, mintha mi sem történt volna.”

A színésznek a felesége az egyik legnagyobb támasza a bajban:

„a feleségem nagyon sokat segített. Ő meditál is és beszél a szellemekkel, és ő tud így segíteni.”

Az interjúból az is kiderül, hogy Reviczky Gábor azt tapasztalja, hogy miután egész nap kávézik, magas a vérnyomása, amire egyedül a pálinka a gyógyszer a számára, ez viszi le a vérnyomását. Alább lehet megnézni a riportot.

A Húzós című műsorban Reviczky Gábor már tavaly is mesélt a diagnózisáról, amint azt akkor a Blikk is megírta. Ekkor a következőket árulta el:

„mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlen egy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni. Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves. Ez pedig azt jelenti, hogy nekem már tíz éve rákom van, de én semmit nem vettem észre, csak egyik napról a másikra elzáródott a húgycsövem. Bedurrant ez a dolog, nem voltak előjelei.”

A kemoterápiát ezek az áttétek tették szükségessé, ezekkel kapcsolatban Reviczky Gábor a következőket mondja:

„kiderült, hogy a csontban ötszörös áttét van, továbbá van még egy nyakmirigyrákom is. Ez már egy szövődmény, és nem ugyanaz a ráksejt, mint ami a prosztatában volt, hanem tovább fejlődhetett. Emiatt pedig persze, hogy bevállalom a kemót, mert a legszörnyűbb halál a csontrákos halál, amikor üvöltve halnak meg a betegek a fájdalomtól.”

Ezt az interjút itt lehet visszanézni.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)