Pásztor Erzsi csípősen kritizálja Ábel Anitát azért, amit a Szomszédokról mondott – videó

Pásztor Erzsi és Nemcsák Károly beszéltek a Szomszédokról, és szóba került az is, hogy annak idején Kulka János és Ábel Anita ki akartak szállni a sorozatból.

2024. október 28., 10:20

Szerző:

Kadarkai Endrének nemrégiben indult egy műsorsorozata A nagy mű címmel, amiben most a vendégek között van Pásztor Erzsi és Nemcsák Károly, hiszen a téma a legfrissebb adásban a Szomszédok című teleregény.

Pásztor Erzsi így beszél Ábel Anitáról

Pásztor Erzsi maga is kritizálja egy picit a Szomszédokat, amikor azt mondja, hogy az ő szerepén kívül az összes többi ugyanaz a jóságos karakter volt. Így fogalmaz:

„Mindenki olyan volt, mint a vajas-mézes kenyér! [...] Itt csupa jó ember volt! A Janka volt az egyetlen, aki lopott, ivott, zsarolt...!”

Pásztor Erzsi azt mondja, hogy ő nem nézte a Szomszédokat, amikor először lement a tévében, de évekkel később újra leadták, és akkor végignézte az egészet, ami igazán fájdalmas élmény volt a számára, mert addigra már annyira sokan elhunytak a szereplők közül.

Szóba kerül az interjúban Kulka János, aki egy időben fontolgatta, hogy otthagyja a sorozatot, illetve Ábel Anita, aki arról nyilatkozott többször is, hogy a számára rendkívül nehéz volt a Szomszédok időszaka, mert ekkor rendkívül sok bántást kapott, amit kamaszlányként nagyon nehéz volt kezelnie-feldolgoznia. Azt is mondta korábban, hogy ő háromszor is ki akart szállni a Szomszédokból, de nem engedték. Erre a következőket mondja Pásztor Erzsi az alábbi videóban, említve Horváth Ádámot, a sorozat kreátorát:

„Amikor az Ábel Anita ugye mindig kikéri magának, hogy hol van ő már attól..., akkor szoktam én mondani, édes angyal – magamban [mondom] persze vagy otthon –, hol lennél te, művésznő, ha nem játszol ebben?! [...] A kamasznak lehet, hogy nehéz volt, hát akkor a szülő bemegy és azt mondja, hogy «uram, kiviszem a lányomat» – nem hiszem, hogy ne engedték volna meg. Az Ádám egy intelligens, korrekt ember volt. Ő mondta, hogy nem teheti meg – utána kéne ennek kaparni. [...] Nem jó hangja van ennek a dolognak, fals ez egy kicsit, mert az ismertség és a népszerűség vitathatatlan.”

Pásztor Erzsi a népszerűségről

Pásztor Erzsi azt mondja, hogy a szereplők közül sokan a Szomszédok előtt is országosan ismertek voltak, de a sorozat az ő számukra is az ismertség egy teljesen új szintjét hozta meg, hiszen a televízió által hozott népszerűséghez semmi sem hasonlítható. A 88 éves színésznő elejt egy csípős megjegyzést azzal kapcsolatban is, hogy manapság még mindig nagy ismertséget hoz egy-egy tévés szereplés:

„Valaki hétfőn bemegy a tévébe, énekel egy slágert, szombaton már ő ül a zsűriben! Ez nem népszerűség?! Hát hol vagyunk mi ettől? Mert ez van!”

Alább találja a teljes videót, amiben feltűnik Bujtás Sándor rendező és László Ferenc kultúrtörténész is. Kattintson a lejátszás gombra!

(Kiemelt kép: YouTube/Klubrádió)