Ábel Anita elárulta: igazából ezért nem nézi vissza szívesen a Szomszédokat

Ábel Anita azt mondja, hogy szó sincs arról, hogy megtagadná a Szomszédokat, mint ahogy ezzel rengetegen vádolják, csomó szép emléke is van a forgatásokról, de bizonyos szempontból viszont rendkívül nehéz volt a számára ez a periódus.

2024. május 9., 12:57

Szerző:

Ábel Anita volt tegnap Geszti Péter vendége az Adom a napom című műsorban. A 49 éves színésznő-műsorvezetőnőt egy napon keresztül követték a kamerák, majd este Ábel Anita interjút adott az életéről Geszti Péternek.

Ábel Anita és a Szomszédok

Ábel Anita jelzi is az interjúban, hogy rengeteget beszélt az utóbbi időben a legendás tévésorozat másfél évtizednyi, sok számára nehézséggel járó időszakáról, de vállalja, hogy megpróbál most egy olyasmit elmondani a Szomszédokról, amit eddig még nem. Nos, a következők hangzottak el a műsorban:

„Valahogy az emberek nem gondolnak abba bele, hogy én ott gyerek voltam. 12 évesen egyszer csak rád szakadt egy olyan fajta – népszerűség? azt nem tudom – egy olyan fajta ismertség, amiben megszűntél te létezni. Nem voltál te. Más néven szólítottak, azt hitték, hogy te ott Magenheimék lánya van. És hiába dörömböltél te belülről, hogy de kérem szépen, nekem van egy apukám, van egy anyukám, én Ábel Anita vagyok, erre senki nem volt kíváncsi. Hiszen abban az időben egy tévécsatorna volt, tehát ezt a sorozatot 5-6 millió ember nézte, ami ma felfoghatatlan szám, a televíziózásban főleg. Egyszerűen megszűnt Ábel Anita létezni, ami ellen én nagyon harcoltam. Én nem akartam azonosulni, mert ez egy szerep volt. Én odamentem kéthetente forgatni, forgattam 3-4 napot, de nekem volt egy civil életem.”

Ábel Anita említi, hogy végig rendes, nappali tagozatra járt iskolába, mert nem akarta elveszíteni a talajt a lábai alól, azt akarta, hogy ugyanolyan kamaszkora legyen, mint mindenkinek, nem akart kimaradni semmiből, amiben a társainak része volt. Ez az erőfeszítései ellenére nem igazán valósulhatott meg.

„A sorozatba nagyon sok olyan dolog belekerült, ami velem történt, aztán egy idő után én már semmit nem meséltem el, mert nem akartam még ennyi párhuzamot sem. Nem volt annyira funny [vicces] ezt megélni gyerekként. Ettől függetlenül rengeteg jó emlékem van: amikor a Juci néni mellett ülök a székben és meséli a régi színésztörténeteit, ezek a mai napig itt vannak bennem. Vagy Máriáss Józsi bácsi meséli a színésztörténeteit, vagy hogy a Kulka Janival egy nagyon jó barátság alakult ki köztünk – ezek mind nekem megmaradtak. De volt egy olyan része, amire én nem szívesen emlékszem. Én nem is szívesen nézem vissza ezt a sorozatot, mert pontosan tudom, hogy milyen korszakaim voltak, éppen milyen lelkiállapotban voltam, és valahol ezt a szüleim sem kezelték jól.”

Itt található a vonatkozó részlet az adásból.

 

(Kiemelt kép: Geszti Péter Instagramja)