Korda György szívszorító nyilatkozata: ezért sír mostanában egyre többször

Korda György a Reptér című szám sikeréről beszélt, és tett egy megható vallomást.

2024. október 14., 13:12

Szerző:

A Reptér című számról szól az új rész Kadarkai Endre A nagy mű című műsorában, amit a Klubrádión lehet meghallgatni, és a dalról természetesen annak előadója, Korda György árul el sok érdekességet az alább visszahallgatható-nézhető műsorban. De nemcsak a Máté Péter és S. Nagy István által szerzett dalról derül ki rengeteg dolog, hanem a 85 éves énekesről is.

Korda György egyre többet sír

Korda György említi az interjúban, mennyire meghatódik a rajongók szeretetétől. Még egy hatéves kislány is odament hozzá egyszer, belekarolt, és megismételte Balázs Klári mondatát:

„Majd én vonulok veled, Gyurikám!”

Az eset kapcsán Korda György említi, hogy újabban egyre többször elérzékenyül, és hogy ez miért lehet:

„Elmegy a kislány, és elkezdtem sírni. Elnézést kérek, érzékeny lesz az ember. Úgy látszik, hogy ez a kor. Nem voltam soha ilyen. [...] Meghatódtam, de nem voltam ilyen érzékeny bizonyos dolgokra, bizonyos történésekre, amik váratlanul érik az embert és szíven ütik. Lehet, hogy azelőtt csak néztem volna, most viszont szorítja a torkomat. [...] Mások fájdalmát és másoknak a baját is valahogy nehezebben viselem, mint azelőtt. Ha látok akár az interneten, akár valamelyik újságban egy olyan dolgot, amelyik az életben sajnos előfordul, és szíven üt, akkor Klári mindig mondja, mert elakad a hangom: Már megint mit olvastál! Nem tudok akkor rendesen beszélni.”

Korda György arról az időről, amikor ő már nem lesz

Korda György azt is említi az interjúban, hogy nagyon nagy boldogság a számára siker és a sok elismerés, hiszen arra vágyik, hogy megmaradjon az emléke, ha egyszer ő már nem lesz. Ezzel kapcsolatban többek között a következőket mondja:

„Lesz ott egy padunk a Klárikával a reptér egyik termináljában. Az is egy jel: az, hogy itt díszpolgár az ember, Budapest díszpolgára, a II. kerület díszpolgára, a VII. kerület díszpolgára – ezek sem múlnak el nyomtalanul. [...] Most ez lehet, hogy nem egy szép dolog, amit mondtam? Vagy önző...?”

Erre Kadarkai Endre természetesen megnyugtatja Korda Györgyöt, hogy nem, egyáltalán nem önzőség arra vágyni, hogy maradjon valami az ember után. Az interjúban Németh Róbert újságíró is beszél egyébként a Reptér című dalról, illetve annak példátlan sikeréről, alább lehet megtekinteni a teljes műsort.

(Kiemelt kép: YouTube/Klubrádió)