Korda György bevallja, már ő sem bírta tovább a kánikulát: Megtörtént velem az, ami eddig soha

Korda György leélt 85 évet, végigénekelt bő hat évtizedet, de ilyen idén nyáron történt vele először.

2024. szeptember 4., 15:43

Szerző:

Friss interjút közöl a Story.hu Korda György és Balázs Klári táncdalénekesekkel, amiben érdekességeket árulnak el fellépéseikkel kapcsolatban – amikből az egyik legjelentősebb augusztus 23-án volt a Budapest Parkban.

Korda György mindig zakót visel

Korda György idén nyáron már beszélt arról, hogy mindig zakóban lép fel, de most elárulta, hogy ez a nyár annyira forró volt, hogy életében először kivételt kellett tennie – kétszer. A 85 éves énekes a következőket meséli:

„Pedig bejártuk a világot, de ilyen időjárási körülményeket talán Ausztráliában tapasztaltunk csak meg annak idején. És megtörtént velem az, ami eddig soha, hogy augusztus elején két koncerten is zakó nélkül léptem fel, igaz, mellény volt rajtam.”

És ha már a fellépőruháknál tartunk: ezek karbantartása Balázs Klári feladata. Az énekesnő most a férjére:

„Minden hétfőn kimosom az előző heti fellépőruháinkat. Hétvégére Gyuri mind a közel harminc ingje, és ez csak a hófehér ingje, kivasalva sorakozik a szekrényben. A ­fellépés előtti estén már a másnapra gondolunk, így aztán szintre semmit sem alszunk. Minden reggelt egy nagy pohár vízzel indítunk, aztán gyümölcsöt eszünk, kávézunk, amit mandulatejjel hígítunk. Eszünk még egy-két pirítóst lágy­tojással, és kész. Na jó, egy-két kávét és banánt még elfogyasztunk aznap.”

És Balázs Klári nemcsak fellépés előtt segíti a férjét, hanem közben is. Így ad neki erőt koncert közben:

„A színpadon fél szemem mindig Gyurin van, a privát életben mind a kettő, muszáj, az életkorral jár. Látom, ha nyújtja felém a kezét, például egy igen magas hang éneklésénél, ilyenkor megfogom, erőt, energiát adok neki.”

Korda György imád koncertezni

A házaspár nemrég beszélt az RTL-nek, hogyan képzelik el nyugdíjas éveiket, amikor visszavonulnak a fellépésektől. Korda György a Fókusz riportjában ehhez hozzátette, hogy ő azért reménykedik, hogy erre sosem fog sor kerülni, hanem a közönség lehetőleg minél tovább a színpadon tartja őket:

„Én viszont abban reménykedek, hogy a közönség szeretete minél később fog minket leállítani. És ha a Jóisten úgy rendelte, lehet, hogy a színpadról megyek föl hozzá. Ez a vágyam!”

Balázs Klári erre egyenesen megretten:

„Tényleg?! Ne mondj ilyet, mert akkor nem merek kimenni a színpadra!”

Alább találja az interjút, érdemes visszanézni.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)