Zalatnay Sarolta – se film, se nyugdíj, se Kossuth-díj: Gyötri a lelkem a gondolat, hogy nem kapom meg

Zalatnay Sarolta elmondta, tudja miért csak hatvanezer forint a nyugdíja.

2024. február 2., 07:49

Szerző:

Zalatnay Sarolta is csatlakozott Krausz Gáborhoz és Nagy Feróhoz: ő is adott interjút a Mandinernek. A cikkből kiderül, hogy egyelőre még mindig csak terv az énekesnő életrajzi filmje, de az is, hogy Cini mindössze hatvanezer forint nyugdíjat kap.

„Forgatásról sajnos nem beszélhetünk, semmi nem történt, ami bevallom, megvisel lelkileg”

– mondja Zalatnay Sarolta erről a bizonyos filmről, amiről korábban annyi szó volt. Az énekesnő azt is elmondta, hogy azt szeretné, hogy majd Tóth Andi játssza őt a filmben:

„én őt néztem ki, még nem kaptam rá az áment a filmvilágból, akik velem fognak dolgozni. Picit elbizonytalanítja őket is az, hogy most akkor ...van? ...nincs? Mindenki elismeri, hogy a választásom jó. Ugyanolyan vadóc, mint én voltam, csak én azért egy kicsit szerényebb vadóc voltam. Én nem voltam ilyen nagyon odamondogatós, csak úgy kicsikét, úgy finoman. Meg ő szebb szerintem, mint én voltam. Csak bennem nagyon sok olyan volt, amit majd kinevelnénk, ha tényleg ő lesz: hogy legyen benne több (nem nőiesség, mert az is van benne, hanem több) finomság. Nem kell olyan vadul odaszólni mindig meg mindenkinek.”

De ez egyelőre még mindig csak terv, viszont a téma már csak azért is aktuális most megint, mert a héten derül ki, hogy Kovács Ákos életéről viszont lesz film, igaz, nem játék, hanem dokumentumfilm.

„Szinte hibátlan címmel – Ember maradj: Ákos –, a Nemzeti Filmintézet 228,515 millió forintos támogatásával készül dokumentumfilm Kovács Ákosról, amit majd 2025-ben mutathatnak be, írja az NFI közleménye. A filmet az a Kriskó László írja és rendezi, aki legutóbb az Aranybullán és a Most vagy soha! Petőfi-filmen dolgozott”

– írta szerdán a 444.hu. Zalatnay Sarolta talán erre utal a friss interjúban, amikor azt mondja, hogy:

„komolyan mondom, én már egy dokumentumfilmmel is megelégednék.”

Hát Ákos megelégedett vele (remélhetőleg).

Zalatnay Sarolta Kossuth-díjat is szeretne az önéletrajzi film mellé, de valahogy ez sem érkezik:

„nem tagadom, néha nekem is gyötri a lelkem a gondolat, hogy nem kapom meg azt az elismerést, amely egy művészember életében a csúcs.”

Az interjúban szóba kerül Stohl András, aki nemrég nyilatkozott arról, hogy börtönbüntetése miatt nem számít rá, hogy valaha is szóba kerül a Kossuth-díjra, de úgy tűnik, Zalatnay Sarolta ezt nem tartaná kizáró oknak, legalábbis saját magára nézve nem:

„az én korosztályom tagjai közül az arra érdemesek már régen megkapták a Kossuth-díjat.”

De ha már se film, se díj, legalább egy kis nyugdíjat szeretne Zalatnay Sarolta, de ebben a tekintetben sincs nagyon eleresztve:

„hatvanezer forint a nyugdíjam, gyorsan teszem hozzá, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíj-járulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba. Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, akkor nem tudok megélni.”

(Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta Instagramja)