Nagy feladatra kérték fel a jobbos és popos trubadúrt

Kovács Ákos „művészi igényű” kisfilmje után nem várt felkérést kapott. 

2022. május 23., 14:20

Szerző:

Magunk maradtunk címmel nemrég mutatták be Kovács Ákos fekete-fehér, saját megfogalmazása szerint „művészi igényű” kisjátékfilmjét, írja a 444 a Sláger FM interjúja alapján, amiből  kiderült, hogy megkeresték egy nagyjátékfilm rendezésével is, ami „nagyon megtisztelő” a zenész szerint „jó tanulási folyamat lenne”, de inkább visszautasította.

„Mégsem érdekel, hogy egy előre megírt forgatókönyvet, más ötletét vászonra vigyem.”

Első kisjátékfilmjéről az énekes azt mondta minden benne van abból, ami érdekli: „a lírai én, a versmondó-versíró, a zenész, az epikus én, a képalkotás, történet-mesélés öröme”. Élete legfontosabb alkotásának nevezte a kisfilmet. 

(Kiemelt kép: Kovács Ákos Kossuth-díjas dalszerző, zeneszerző, költő, énekes a Szent István-bazilikában, a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorához tartott helyszínbejáráson 2020. november 26-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Kontinensünk döntő részén nyugodt, száraz időjárás uralkodik egy nyugat-európai központú anticiklon eredményeként. Hazánkban is berobban a nyár.

A 108 milliárd forint keretösszegű otthonfelújítási program a családi házak energiahatékonyságának javítását szolgálja. A kormány itt arra gondolt, hogy majd a támogatott háztartások a jelentős energiamegtakarítást eredményező beruházásoknak köszönhetően könnyebben tarthatják fogyasztásukat a rezsivédett sáv alatt.