Zalatnay Sarolta nem katolikus, de bevallotta: Szívesen énekelném a pápa előtt az Ave Mariát

Zalatnay Sarolta is szívesen vállalná, ami Tóth Gabinak és Rúzsa Magdinak már megadatott.

2023. április 25., 08:13

Szerző:

A hétvégén Budapestre érkezik Ferenc pápa, és a nagy eseménnyel kapcsolatban most Zalatnay Sarolta is nyilatkozott. A katolikus egyházfő szombaton az ország fiataljaival a Papp László Budapest Sportarénában találkozik majd – ezen az eseményen többek között Rúzsa Magdi szórakoztatja majd a közönséget. Emlékezetes, hogy másfél évvel ezelőtt Tóth Gabit ért hasonló megtiszteltetés akkor, amikor a Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából jött Magyarországra.

Zalatnay Sarolta azt mondja most a Bors című kiadványnak, hogy ő maga is szívesen elvállalna egy ilyen fellépést:

„boldogan énekelném a pápa előtt az Ave Mariát! Evangélikus vagyok, az édesanyám az evangélikus püspök mellett szolgált. A Bécsi kapu téri templom kórusában énekeltem kislányként.”

Jó választásnak tűnik az Ave Maria már csak azért is, mert a Cini-életmű leghíresebb dalai között vannak olyanok, amik minden bizonnyal nem vennék ki magukat túl jól egy pápalátogatás alkalmával.

Zalatnay Sarolta ezzel együtt hozzáteszi a nyilatkozatához, hogy mennyire fontos a számára a hit. Többek között említi, hogy minden nap szokott imádkozni, illetve:

„keresztet mindig is viseltem, akkor is, mikor ez nem volt engedélyezett. Most is kereszt alakú fülbevalóm van, de itthon is vannak nagyobb keresztjeim.”

Zalatnay Sarolta pár hete a húsvét kapcsán az Instagramon is írt vallásos neveltetéséről az alábbi posztban:

„vallásos családban nevelkedtem. A Húsvét fontos Ünnep Nálunk. Templom, Böjt, majd finom kaják... Nem véletlen a kereszt a fülemben.”

(Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta Instagramja)